Ugrás a fő tartalomra

Madárgyűrűzés az Öregfaluban

Madárgyűrűzés Ócsán
2022
22
január
Helyszín: Ócsa
Besorolás: Könnyű séta

A Tájház madáretetőjénél nagy a forgalom a téli hónapokban. Nem is lehetne ilyenkor jobb helyet találni ahhoz, hogy jobban megismerjük kertjeinket látogató madárfajokat. 

Programunk Betelt! Legközelebb február 5-én lesz madárgyűrűzés.

Délelőtt az etető mellett madárgyűrűzési bemutatót tartunk, ahol sok érdekességet hallhatunk a minket meglátogató madarakról, a téli etetésről, és a madárgyűrűzés hasznáról. A gyűrűzőbemutató után a gyerekeknek lehetőségük lesz kézműves foglalkozás keretében madárkalácsot készíteni (a foglalkozáson való részvételi szándékot előre jelezni kell!).

Kérjük a programra >>az itt található űrlapon<<   jelentkezzenek!

A kézműves foglalkozás maximális létszáma: 10 fő,  a részvételi díja: + 1300 Ft/gyerek.

Facebook esemény >>linkje<<

Helyszín:

Ócsa

Időpont:

2022. január 22. szombat 09:00

Találkozó:

9:00 Ócsai Tájház (Ócsa, Dr. Békési P. A. 4-6;)

Részvételi díj:

Madárgyűrűzési bemutató: Teljes árú: 1200 Ft/fő, kedvezményes: 700 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Berecz Tibor

E-mail:

bereczt@dinpi.hu

Telefon:

06-70-504-2382

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.