Ugrás a fő tartalomra

MADARAT TOLLÁRÓL – TÉLI MADÁRGYŰRŰZÉS A JÓKAI-KERTBEN

Téli madáretetés Jókai-kertben
2022
12
február
Helyszín: Jókai-kert
Besorolás: Könnyű séta

Kora reggelente megélénkül a Jókai-kert nagy dúcetetője. Széncinegék, csuszkák, zöldikék, meggyvágók sürgölődnek a finom falatok reményében.

A folyamatos téli etetésnek köszönhetően remekül meg lehet figyelni ezeket az állandó vagy éppen téli vendég madárfajokat. Az etető mellett felállított hálónál szakember segítségével tanulmányozhatjuk a gyűrűzés menetét a befogástól az elengedésig. A madarak megérinthetők, kézből elengedhetők. A Magyarország madárvilágát bemutató kiállításban közismert és ritka fajokról hallhatunk érdekességeket. A programra meleg öltözet, kényelmes cipő viselése ajánlott, termoszban meleg tea is jól jöhet.

Kérjük, hogy a program kezdése előtt 10 perccel korábban érkezzenek!

 

TALÁLKOZÓ:

A Jókai-kert főépületében, amely a kertben lesétálva az aszfaltozott úton bal kéz felé található.

INFORMÁCIÓ:

Ajánlott korosztály: ovis, kisiskolás, kiskamasz

A programra előzetes regisztráció szükséges a kovaria@dinpi.hu címen a résztvevők számának és egy telefonos elérhetőség megadásával.

A programot szemerkélő esős időben is megtartjuk, csak zord időjárás esetén (vihar, felhőszakadás) töröljük. Ez esetben a résztvevőket e-mail-en keresztül értesítjük legkésőbb a program előtt 2 órával.

RÉSZVÉTELI DÍJ:

Két, vagy több gyermek érkezése esetén a kísérő felnőttek (max. 2 fő) is kedvezményes jeggyel vehetnek részt a programon.

Regisztrációs jegy: 100 Ft (3 éven aluliak, fogyatékkal élők)

Fizetési módok: készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya (K&H, MKB, OTP; valamennyi zseb). Köszönjük, ha a készpénzkímélő fizetési módok valamelyikét választja.

Helyszín:

Jókai-kert

Időpont:

2022. február 12. szombat 10.00 - 12.00

Túra hossza, időtartama:

1 km, 2 óra

Találkozó:

10.00 Jókai-kert - 1121 Budapest, Költő u. 21.

Részvételi díj:

Teljes árú: 1800,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1100,- Ft

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

kovaria@dinpi.hu

Telefon:

30/663-4670

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.