Ugrás a fő tartalomra

Madarat tolláról, odút madaráról

Kék cinege (Cyanistes caeruleus) - fotó: Berkó Gyöngyi
2023
13
május
Helyszín: Pilisszentiván
Besorolás: Közepes túra

A Madarak és Fák Napja alkalmából Pilisszentivánra invitáljuk a madárkedvelőket.

Madarászszemmel járjuk végig a Jági-tanösvény. Utunkon meglessük, hogy kik használják a mesterségesen kihelyezett fészekodúkat, valamint interaktív játékok, és különböző természetbúvár eszközök segítségével fedezzük fel a tanösvényen található megannyi csodát. A távcsövét senki ne hagyja otthon!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Pilisszentiván

Időpont:

2023. május 13. szombat 11.00 -14.00

Túra hossza, időtartama:

7 km, 3 óra

Találkozó:

11.00, Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt

Részvételi díj:

Teljes árú jegy: 2 200 Ft/fő kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) jegy: 1 400 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Karlné Menráth Réka

E-mail:

menrathr@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 477 6720

Budai Tájvédelmi Körzet

A Budai-hegyek fokozódó beépülése, a természetes élőhelyek egyre gyorsuló pusztulása, nemcsak az élővilágot, de a folyamatot gerjesztő lakosság testi és lelki egészségét egyaránt veszélyeztetni kezdte. Így 1978-ban létrejött, a Budai-hegység nagy részének jogi védelmét biztosító, 10528 hektár területű Budai Tájvédelmi Körzet. Igaz, a budai térségben kisebb-nagyobb területeket már a korábbi években védetté nyilvánítottak, de a terület átfogó védelme csak ekkor valósult meg.

Tovább

Pilisi Len Látogatóközpont

A Pilisszentivánon található megújult látogatóközpontunkban interaktív természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület élővilágát. A bemutatóhelyen vetítőterem, kültéri foglalkoztató terület, nyári konyha és vizesblokk ad lehetőséget gyerekcsoportok élményszerű foglalkoztatására.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.