MADARAK, FÁK, REGÉNYEK – Kerttörténeti séta a Jókai-kertben

A Rózsák kertje a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság épületével (fotó: Halász Ferenc)
2022
16
július
Helyszín: Jókai-kert – 1121 Budapest, Költő u. 21.
Besorolás: Könnyű séta

Sétánk során végigjárjuk a kert zeg-zugát, miközben megannyi érdekességet tudhatunk meg a kert történetéről, a Jókai család életéről, az író itt eltöltött 50 évéről.

„Egy mély gödör, sok agyagdomb, törmelék halom, szakadékos hegyoldalak; benőve mind földi bodzával, galagonya, borbolya és kökénybozóttal. Napokig eltartott, míg baltával, fűrésszel utat bírtam magamnak törni, hogy meglássam mi az, amit fölvásároltam.”

Jókai Mór Kertészgazdászati jegyzetek című művében írta le e sorokat az 1853-ban megvásárolt svábhegyi kertjéről.

Az író keze által „tündérkertté” változtatott birtokon pompás rózsakert, százéves fák, zöldellő szőlőültetvény, hűs borospince és végtelen nyugalom várja az ide látogatót.

A séta a Jókai-kert bejáratától (kovácsoltvas kertkaputól) indul.

Jegyvásárlás kizárólag az alábbi oldalon történik. Helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség!

https://jegymester.hu/production/10080205/madarak-fak-regenyek

 

A sétát esős időben is megtartjuk. Zord időjárás esetén (vihar, felhőszakadás) töröljük a programot, ez esetben a résztvevőket a jegymester.hu oldalon keresztül értesítjük legkésőbb a séta előtt 2 órával. Egyúttal az esőnap időpontjáról is értesítést küldünk.

Helyszín:

Jókai-kert – 1121 Budapest, Költő u. 21.

Időpont:

2022. július 16. 10:00

Túra hossza, időtartama:

, 1 óra

Találkozó:

9:50 Jókai-kert (Budapest XII. Költő u. 21.)

Részvételi díj:

Teljes árú: 900 Ft, Kedvezményes: 650 Ft (diák, pedagógus, nyugdíjas)

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

kovaria@dinpi.hu

Telefon:

06306634670

Jókai-kert

2023. őszétől újra várjuk a Jókai-kertbe szakvezetéses programokkal a gyerek-és felnőtt csoportokat! A foglalkozások és szakvezetéses séták előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe.A kert egyéni látogatók számára sajnos továbbra sem látogatható, mivel bizonyos részein továbbra is építési munkák zajlanak! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.