MADARAK ÉS FÁK NAPJA a Jókai-kertben

Madarak és fák napja a Jókai-kertben 2017
2017
06
május
Helyszín: Budapest
Besorolás: Rendezvény

Családi napunkon egész nap játékos vetélkedő, kézműves foglalkozások és természetismereti programok várnak kicsit és nagyot egyaránt a svábhegyi Jókai-kertben. Ízelítőül: vezetett séták a Jókai-kertben, madárgyűrűzési bemutató, Cincér Játszóház, természetismereti vetélkedő, madárbarát kert program, Cincér piac és MME bolt, Nemzeti Parki Termék védjegyes vásár.

Időponthoz kötött programok:

 • 10.00-12.00: Bemutató madárgyűrűzés

 • 10.30: Szakvezetéses séta a Jókai-kertben

 • 10.30-11.30: Kalap Jakab koncert

 • 11.30: MyNest fotópályázat eredményhirdetés

 • 11.45: Jókai kert mesterséges költőodúinak tavaszi szemléje
  Odúlakó énekesmadarak költésének megfigyelése („fiókamustra”)
 • 12.30: Szakvezetés a Jókai szobában
  Létszám: 12 fő. Regisztráció a helyszínen
 • 14.00: Szakvezetéses séta a Jókai-kertben
 • 15.00: Szakvezetés a Jókai szobában
  Létszám: 12 fő. Regisztráció a helyszínen

Öltözz a tengelic színeibe!

Öltözz a tengelic színeibe és legyél az év madarának hasonmása. Akinek a ruházatában csak a tengelic színei fordulnak elő - és azok közül legalább 4 féle (citrom sárga, fekete, barna, piros, fehér) - ajándékot kap! 

Helyszín:

Budapest

Időpont:

10:00-17:00

Találkozó:

Jókai-kert (Budapest XII., Költő u. 21., GPS: 47.49847, 18.99274)

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Apostol Nikolett

E-mail:

apostoln@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 531 9363

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.
A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.