Letűnt várak kövein a Börzsönyben

Letűnt várak kövein – túra a Börzsönyben (Fotó: Galgóczy Katalin)
2020
21
november
Helyszín: Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont (Szokolya – Királyrét)
Besorolás: Nehéz túra

ELMARAD! A börzsönyi táj és múlt nagy ismerőjével, Bezeczky Árpád természetvédelmi őrrel ezeket a helyeket járjuk be, és próbáljuk megfejteni, hogy kik, mikor és miért éltek itt.

Manapság a Börzsöny erdőkkel gyapjas hegyeit a természet szerelmesein és a favágókon kívül más nem járja. Az elpergő évezredekben azonban számos nép nem csak használta, de be is lakta hegységünket.
A kisebb-nagyobb falvakat mára benőtte a rengeteg, de a csúcsokon, még hajdani büszke sáncfalak dacolnak az elmúlással. A börzsönyi táj és múlt nagy ismerőjével, Bezeczky Árpád természetvédelmi őrrel ezeket a helyeket járjuk be, és próbáljuk megfejteni, hogy kik, mikor és miért éltek itt.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

 

Helyszín:

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont (Szokolya – Királyrét)

Időpont:

2020. november 21. szombat 11:00-17:00

Túra hossza, időtartama:

8-10 km, 5-6 óra

Találkozó:

11.00, Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya – Királyrét)

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Sevcsik András

E-mail:

hiuzhaz@dinpi.hu

Telefon:

+36302380063, +27585625

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A BEMUTATÓHELY JELENLEG ZÁRVA TART! A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.