Ugrás a fő tartalomra

Legyél Te is Természetbúvár! - Hétköznapi tudomány Királyréten

Hiúz Ház (Fotó: Selmeczi Kovács Ádám)
2023
18
február
Helyszín: Királyrét, Szokolya
Besorolás: Könnyű séta

3 órás program családoknak!

A tudomány sokszor rettentően száraznak tűnik, bonyolult összefüggésekkel és rengeteg ismeretlen kifejezéssel. Ha viszont megfigyeléssel és egyszerű, izgalmas kísérletekkel próbálunk egy-egy tudományos kérdés nyomába eredni hatalmas felfedezéseket, életre szóló tapasztalatokat szerezhetünk.

Programsorozatunkon várjuk a kicsiket és nagyokat, ahol megfigyeljük erdők, patakok, rétek élővilágát, az erdei állatok nyomába eredünk és izgalmas terepi módszerekkel, játékokkal, kísérletekkel együtt próbáljuk megismerni a természet titkait, összefüggéseit. 

Legyél Te is Természetbúvár! Programunk mindig egy-egy téma köré épül, mint. pl. rejtőzködés, beporzók, növények élete, gombák világa. Meghatározzuk egy fa életkorát, megvizsgáljuk jellegzetességeit, a növények vízfelvételét és fényhasznosítását vizsgáljuk, tanulmányozzuk a beporzók életét, az állatok otthonait, túlélési praktikáikat és sok egyéb izgalmas jelenséget.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Királyrét, Szokolya

Időpont:

2023. február 18.

Túra hossza, időtartama:

3 km, 2 óra

Találkozó:

9.30, Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya – Királyrét)

Részvételi díj:

Családi ár: 6 500,- Ft/család

Kapcsolattartó:

Tarjányi Nikolett

E-mail:

kiralyret@dinpi.hu

Telefon:

+36 27 585 625

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.