Kulturális Örökség Napok - Séta Jókai Mór tündérkertjében

Oroszlános pad a Jókai-kertben (Fotó: Csonka Zs.)
2021
18
szeptember
Helyszín: Jókai-kert – 1121 Budapest, Költő u. 21.
Besorolás: Könnyű séta

Szakvezetéses sétán ismerkedünk az írófejedelem egykori birtokával, ahol csodálatos panoráma, rózsakert, Jókai által ültetett évszázados fák várják a látogatókat. 

„Hiszen én is boldog voltam addig, amíg a magam hétszilvafás telkén gazdálkodtam. Az a nagy uraság! Saját termesztette paszullyal, krumplival jóllakni, rá saját szűrte karcot inni! Igaz, hogy ráment a gazdálkodásomra egy-egy regényemnek az ára, de megvolt érte magam gyönyörűsége.”
Jókai Mór 75 évesen írta e sorokat, visszaemlékezve szeretett svábhegyi birtokára, ahol 50 nyarat töltött el.
Szakvezetéses sétán ismerkedünk az írófejedelem egykori birtokával, ahol csodálatos panoráma, rózsakert, Jókai által ültetett évszázados fák várják a látogatókat. A Jókai Emlékszobában elmerülhetünk a XIX. század végi svábhegyi életnek, a Jókai család egykori használati tárgyainak, régi fényképeinek hangulatában.
Az 500 példányból álló Magyarország madárvilága c. kiállításon testközelből szemlélhetjük meg hazánk ismert és kevésbé ismert madarait.
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött a rendezveny@dinpi.hu email címen.

Helyszín:

Jókai-kert – 1121 Budapest, Költő u. 21.

Időpont:

2021. szeptember 18., szombat 10:00 - 12:00

Túra hossza, időtartama:

, 2 óra

Találkozó:

10:00 Jókai-kert (Budapest XII. Költő u. 21.)

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

rendezveny@dinpi.hu

Jókai-kert

2023. őszétől újra várjuk a Jókai-kertbe szakvezetéses programokkal a gyerek-és felnőtt csoportokat! A foglalkozások és szakvezetéses séták előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe.A kert egyéni látogatók számára sajnos továbbra sem látogatható, mivel bizonyos részein továbbra is építési munkák zajlanak! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.