Környezetvédelmi világnap – Barangolás az ócsai Öreg-turjánosban

Ócsai láperdő
2020
06
június
Helyszín: Ócsai Tájház, Ócsa, Dr. Békési P. A. 4-6.
Besorolás: Közepes túra

A lápvidék különleges élőhelyviszonyainak köszönhetően számos, mára már ritkaságnak számító növény- és állatfaj maradt fent.

Az egykor kiterjedt turjánvidékből napjainkra csupán apró részletek maradtak fenn, ezek egyike az ócsai Öreg-turján. A lápvidék különleges élőhelyviszonyainak köszönhetően számos, mára már ritkaságnak számító növény- és állatfaj maradt fent. A környezetvédelem világnapja alkalmából a Tájvédelmi Körzetben vezetett hosszabb túránkon a terület fokozottan védett részeit bejárva, a lápréteket, ligeterdőket és nádasokat érintve, mi is megcsodálhatjuk azt, ami még fennmaradt a régmúlt lápvilágából!
Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Ócsai Tájház, Ócsa, Dr. Békési P. A. 4-6.

Időpont:

2020. június 6. szombat 9:00-13:00

Túra hossza, időtartama:

6-7 km, 4 óra

Találkozó:

9:00 Ócsai Tájház (Ócsa, Dr. Békési P. A. 4-6)

Részvételi díj:

1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Berecz Tibor

E-mail:

bereczt@dinpi.hu

Telefon:

+36705042382

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu, amely máig megtartotta eredeti településszerkezetét, régi stílusú házait, élő néphagyományait. Itt még manapság sem ritka, hogy lovas kocsival, vagy népviseletbe öltözött emberekkel találkozunk.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.