Kőpite Körök túra

Kilátás a Kőpitéről
2021
15
május
Helyszín: Dunaalmás
Besorolás: Közepes túra

A túra alatt megismerkedhetünk Komárom-Esztergom megye legösszetettebb természetvédelmi tanösvényével, amely 2017 tavaszán kerül átadásra. 

Gyalogtúránkat javarészt olyan utakon tesszük meg, ahol kettőezer éve már a rómaiak is jártak.  A túra alatt bővítjük tudásunkat a természetvédelmi terület élő- és élettelen természeti értékeivel.

Helyszín: Dunaalmás határában a Tata és Dunaalmás közötti 1129 jelű közúton gépjárművel, menetrend szerinti autóbusz járattal is elérhető. A találkozás a völgyben található hatósági táblánál, a Betlehemi erdészlakot jelző táblánál lesz.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

FONTOS! A bemutatóhelyeken és programjainkon kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges a részvétel! Ennek a meglétét és érvényességét a helyszínen ellenőrizzük. A programon az igazolvánnyal rendelkezők mellett - a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező -  kiskorú hozzátartozók is részt vehetnek.
 
Arra kérünk minden látogatót, hogy továbbra is vigyázzanak a saját és mások egészségére, a járványügyi előírásokat pedig továbbra is tartsuk be!

Helyszín:

Dunaalmás

Időpont:

2021. május 15. 10.00 óra

Túra hossza, időtartama:

10 km, 6 óra

Találkozó:

Dunaalmás határában a Tata és Dunaalmás közötti 1129 jelű közúton

Részvételi díj:

Teljes árú: 2300,- Ft, kedvezményes 1600,- Ft

Kapcsolattartó:

Czumpf Attila

Telefon:

+36 306634651

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse.
Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el.
A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább

Dunaalmási Kőpite Túrakörök tanösvény

A Gerecse nyugati vonulatában található Dunaalmási Kőpite-túrakörök tanösvény több, mint 9 km hosszan kanyarog, és 32 állomásával vezet végig bennünket az egykori római úton, régi kőbányákon át a Kőpite tetejéig, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma tárul a szemünk elé. A magaslat jellegzetes, lepényszerű, pitére emlékeztető alakjáról kapta a Kőpite nevet.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.