Ugrás a fő tartalomra

JÓKAI KORA, JÓKAI BORA – VENDÉGÜNK BOZSIK GAZDA

Jókai kora bora
2021
04
szeptember
Helyszín: Budapest, Jókai-kert
Besorolás: Könnyű séta

Hagyományosan szeptemberben rendezzük meg őszi borestünket a Jókai-kertben. Nagy örömünkre szolgál, hogy ez alkalommal a Kossuth Rádió népszerű kertészeti műsorának vezetőjét, BOZSIK GAZDÁT láthatjuk vendégül.

 

Programunkat a Jókai Emlékszoba megtekintésével és kerttörténeti sétával kezdjük, ahol többek között mesélünk a Jókai család svábhegyi mindennapjairól, Jókai szenvedélyes kertészeti és szőlészeti ténykedéséről.

A séta után Bozsik gazda a hazai rezisztens, azaz kártevőknek ellenálló szőlőfajtákról tart előadást vendégeinknek, majd - a témához illeszkedve – a Neszmélyi borvidékhez tartozó Páll Pince borait kóstoljuk a hangulatos Présház mellett. A Baj településen működő pince termékeinek jelentős részét könnyű, asztali borok alkotják, amelyek jellemzően rezisztens bor- és csemegeszőlőkből készülnek. A szőlők gondozásánál és a bor készítésénél alapvető szempont az öko gazdálkodás eljárásainak betartása.

A házi készítésű borkorcsolyák a Természetes Életmód Alapítvány, a házi sajtok pedig az Inárcsi Sajtmanufaktúra jóvoltából kerülnek az asztalra.

Kérjük, hogy a program kezdése előtt 10 perccel korábban érkezzenek!

Helyszín megközelítése: a Széll Kálmán térről induló 21-es vagy 21A buszról a Városkút megállónál kell leszállni, onnan 5 perc séta a kert.

Fizetés a helyszínen. Fizetési módok: bankkártya, SZÉP Kártya (K&H, MKB, OTP; valamennyi zseb), készpénz. Köszönjük, ha a készpénzkímélő fizetési mód valamelyikét választja.

A programra előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen a résztvevők számának és telefonos elérhetőség megadásával.

>>Facebook esemény<<

Hasznos információk:

Szeptemberben már előfordulhat, hogy estére lehűl az idő, ezért jó, ha vendégeink hoznak magukkal egy-egy melegebb pulcsit vagy kardigánt.

A borkóstolót esős időben nem szabadtéren, hanem a Présház pincéjében tartjuk meg. Itt fokozottan igaz, hogy szükséges a meleg öltözet, mivel a pincében kb. 12 fok van.

 

 

Helyszín:

Budapest, Jókai-kert

Időpont:

2021. szeptember 4. szombat, 16-19 óráig

Túra hossza, időtartama:

0 km, 3 óra

Találkozó:

15.50 Jókai-kert, 1121 Budapest Költő utca 21.

Részvételi díj:

3400 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

rendezveny@dinpi.hu

Telefon:

30/663-4670

Jókai-kert

ÉPÍTÉSI MUNKÁLATOK MIATT A KERT  JELENLEG NEM LÁTOGATHATÓ!


Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.