Hagyományosan szeptemberben rendezzük meg őszi borestünket a Jókai-kertben. Nagy örömünkre szolgál, hogy ez alkalommal a Kossuth Rádió népszerű kertészeti műsorának vezetőjét, BOZSIK GAZDÁT láthatjuk vendégül.
Programunkat a Jókai Emlékszoba megtekintésével és kerttörténeti sétával kezdjük, ahol többek között mesélünk a Jókai család svábhegyi mindennapjairól, Jókai szenvedélyes kertészeti és szőlészeti ténykedéséről.
A séta után Bozsik gazda a hazai rezisztens, azaz kártevőknek ellenálló szőlőfajtákról tart előadást vendégeinknek, majd - a témához illeszkedve – a Neszmélyi borvidékhez tartozó Páll Pince borait kóstoljuk a hangulatos Présház mellett. A Baj településen működő pince termékeinek jelentős részét könnyű, asztali borok alkotják, amelyek jellemzően rezisztens bor- és csemegeszőlőkből készülnek. A szőlők gondozásánál és a bor készítésénél alapvető szempont az öko gazdálkodás eljárásainak betartása.
A házi készítésű borkorcsolyák a Természetes Életmód Alapítvány, a házi sajtok pedig az Inárcsi Sajtmanufaktúra jóvoltából kerülnek az asztalra.
Kérjük, hogy a program kezdése előtt 10 perccel korábban érkezzenek!
Helyszín megközelítése: a Széll Kálmán térről induló 21-es vagy 21A buszról a Városkút megállónál kell leszállni, onnan 5 perc séta a kert.
Fizetés a helyszínen. Fizetési módok: bankkártya, SZÉP Kártya (K&H, MKB, OTP; valamennyi zseb), készpénz. Köszönjük, ha a készpénzkímélő fizetési mód valamelyikét választja.
A programra előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen a résztvevők számának és telefonos elérhetőség megadásával.
Hasznos információk:
Szeptemberben már előfordulhat, hogy estére lehűl az idő, ezért jó, ha vendégeink hoznak magukkal egy-egy melegebb pulcsit vagy kardigánt.
A borkóstolót esős időben nem szabadtéren, hanem a Présház pincéjében tartjuk meg. Itt fokozottan igaz, hogy szükséges a meleg öltözet, mivel a pincében kb. 12 fok van.