JÓKAI KORA, JÓKAI BORA – VENDÉGÜNK BOZSIK GAZDA

Jókai kora bora
2021
04
szeptember
Helyszín: Budapest, Jókai-kert
Besorolás: Könnyű séta

Hagyományosan szeptemberben rendezzük meg őszi borestünket a Jókai-kertben. Nagy örömünkre szolgál, hogy ez alkalommal a Kossuth Rádió népszerű kertészeti műsorának vezetőjét, BOZSIK GAZDÁT láthatjuk vendégül.

 

Programunkat a Jókai Emlékszoba megtekintésével és kerttörténeti sétával kezdjük, ahol többek között mesélünk a Jókai család svábhegyi mindennapjairól, Jókai szenvedélyes kertészeti és szőlészeti ténykedéséről.

A séta után Bozsik gazda a hazai rezisztens, azaz kártevőknek ellenálló szőlőfajtákról tart előadást vendégeinknek, majd - a témához illeszkedve – a Neszmélyi borvidékhez tartozó Páll Pince borait kóstoljuk a hangulatos Présház mellett. A Baj településen működő pince termékeinek jelentős részét könnyű, asztali borok alkotják, amelyek jellemzően rezisztens bor- és csemegeszőlőkből készülnek. A szőlők gondozásánál és a bor készítésénél alapvető szempont az öko gazdálkodás eljárásainak betartása.

A házi készítésű borkorcsolyák a Természetes Életmód Alapítvány, a házi sajtok pedig az Inárcsi Sajtmanufaktúra jóvoltából kerülnek az asztalra.

Kérjük, hogy a program kezdése előtt 10 perccel korábban érkezzenek!

Helyszín megközelítése: a Széll Kálmán térről induló 21-es vagy 21A buszról a Városkút megállónál kell leszállni, onnan 5 perc séta a kert.

Fizetés a helyszínen. Fizetési módok: bankkártya, SZÉP Kártya (K&H, MKB, OTP; valamennyi zseb), készpénz. Köszönjük, ha a készpénzkímélő fizetési mód valamelyikét választja.

A programra előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen a résztvevők számának és telefonos elérhetőség megadásával.

>>Facebook esemény<<

Hasznos információk:

Szeptemberben már előfordulhat, hogy estére lehűl az idő, ezért jó, ha vendégeink hoznak magukkal egy-egy melegebb pulcsit vagy kardigánt.

A borkóstolót esős időben nem szabadtéren, hanem a Présház pincéjében tartjuk meg. Itt fokozottan igaz, hogy szükséges a meleg öltözet, mivel a pincében kb. 12 fok van.

 

 

Helyszín:

Budapest, Jókai-kert

Időpont:

2021. szeptember 4. szombat, 16-19 óráig

Túra hossza, időtartama:

0 km, 3 óra

Találkozó:

15.50 Jókai-kert, 1121 Budapest Költő utca 21.

Részvételi díj:

3400 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

rendezveny@dinpi.hu

Telefon:

30/663-4670

Jókai-kert

2023. őszétől újra várjuk a Jókai-kertbe szakvezetéses programokkal a gyerek-és felnőtt csoportokat! A foglalkozások és szakvezetéses séták előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe.A kert egyéni látogatók számára sajnos továbbra sem látogatható, mivel bizonyos részein továbbra is építési munkák zajlanak! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.