JÓKAI KORA, JÓKAI BORA – Borkóstolóval egybekötött irodalom- és kerttörténeti est

Jókai kora, Jókai bora
2020
05
szeptember
Helyszín: Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.
Besorolás: Rendezvény

Beszélgetünk irodalomról, természetről és persze borról. Vendégborászatunk borait Jókai présházának pincéjében kóstoljuk.

„Szeretem az alacsony házikómat, s az enyéimet, kik benne laknak,… el tudok ácsorogni naphosszat a Svábhegyen, magam ültette, most már vén fáim alatt és bámulni azt a soha meg nem unt képet magam előtt: a nagy Duna melléki rónát, a láthatáron csillámló toronytetőkig s vissza a szemlátomást növekvő ikerfővárosig…” – írta Jókai Mór 1876-ban svábhegyi birtokáról.
Jókai termékeny írói munkája mellett szenvedélyes kertész és szőlész is volt. Programunk során Jókainak ezt a – talán – kevéssé ismert oldalát mutatjuk be. Beszélgetünk irodalomról, természetről és persze borról. Vendégborászatunk borait Jókai présházának pincéjében kóstoljuk.

Helyszíni fizetés esetén előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen. 

VÁSÁROLJA MEG JEGYÉT ONLINE a jegymester.hu oldalon keresztül!

Helyszín:

Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.

Időpont:

2020. szeptember 5. szombat 16:00-19:00

Túra hossza, időtartama:

, 3 óra

Találkozó:

16.00, Jókai-kert (Budapest XII., Költő u. 21.)

Részvételi díj:

3300 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

rendezveny@dinpi.hu

Telefon:

+36306634670

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.