JÓKAI KORA, JÓKAI BORA – Borkóstolóval egybekötött irodalom- és kerttörténeti est

Jókai kora, Jókai bora
2020
05
szeptember
Helyszín: Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.
Besorolás: Rendezvény

Jókai termékeny írói munkája mellett szenvedélyes kertész és szőlész is volt. Programunk során Jókainak ezt a – talán – kevéssé ismert oldalát mutatjuk be. Beszélgetünk irodalomról, természetről és persze borról. 

A kesztölci Szivek Pince borait Jókai présházának pincéjében kóstoljuk (kérjük, meleg öltözékkel készüljenek).

Részvételi díj: 3300 Ft

Helyszíni fizetés esetén előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen. A helyszínen készpénzzel, bankkártyával és SZÉP Kártyával is lehet fizetni.

Jegyét előzetesen is megvásárolhatja az alábbi oldalon: https://www.jegymester.hu/hun/Production/56550/Jokai-kora-Jokai-bora

„Az én asztalomra csak olyan bor kerül, amiről bizonyos vagyok, hogy nincs benne szőlőcukor, se spiritusz, se idegen borkő, se kénsav, se tannin, se fukszin, se glicerin, az én boromban nincs más, mint a szőlőfürt nedve. S ez nagy uraság!"

Jókai Mór - Kertészgazdászati jegyzetek, 1896

Helyszín:

Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.

Időpont:

2020. szeptember 5. szombat 16:00-19:00

Túra hossza, időtartama:

, 3 óra

Találkozó:

16.00, Jókai-kert (Budapest XII., Költő u. 21.)

Részvételi díj:

3300 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

rendezveny@dinpi.hu

Telefon:

+36306634670

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.