JÓKAI KORA, JÓKAI BORA – Borkóstolóval egybekötött irodalom- és kerttörténeti est

Jókai kora, bora
2020
06
június
Helyszín: Jókai-kert (Budapest XII., Költő u. 21)
Besorolás: Rendezvény

ELMARAD! Beszélgetünk irodalomról, természetről és persze borról. Vendégborászatunk, a Currus Pince borait Jókai présházának pincéjében kóstoljuk.

"A 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet, valamint a fővárosi védelmi intézkedésekről szóló 211/2020. (V. 16.) Korm. rendelet előírásainak figyelembe vételével a 2020. június 6-i Jókai kora, Jóka bora c. rendezvényünk - a résztvevők egészségének megóvása érdekében - elmarad. Köszönjük megértésüket!"

„Szeretem az alacsony házikómat, s az enyéimet, kik benne laknak,… el tudok ácsorogni naphosszat a Svábhegyen, magam ültette, most már vén fáim alatt és bámulni azt a soha meg nem unt képet magam előtt: a nagy Duna melléki rónát, a láthatáron csillámló toronytetőkig s vissza a szemlátomást növekvő ikerfővárosig…” – írta Jókai Mór 1876-ban svábhegyi birtokáról.
Jókai termékeny írói munkája mellett szenvedélyes kertész és szőlész is volt. Programunk során Jókainak ezt a – talán – kevéssé ismert oldalát mutatjuk be. Beszélgetünk irodalomról, természetről és persze borról. Vendégborászatunk, a Currus Pince borait Jókai présházának pincéjében kóstoljuk.
Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Jókai-kert (Budapest XII., Költő u. 21)

Időpont:

2020. június 6. szombat 16:00-19:00

Találkozó:

16.00, Jókai-kert (Budapest XII., Költő u. 21)

Részvételi díj:

3300 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

rendezveny@dinpi.hu

Telefon:

+36306634670

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.