Isten éltesse a Boglárkákat!

Vérfű hangyaboglárka (Fotó: Staudinger István)
2020
01
augusztus
Helyszín: Székesfehérvár, Borszéki út 64. (gólyafészek)
Besorolás: Könnyű séta

Túránkon Boglárka-nap alkalmából a lepkék, de főként a sötét és vérfű hangyaboglárkák nyomába eredünk.

Túránkon Boglárka-nap alkalmából a lepkék, de főként a sötét és vérfű hangyaboglárkák nyomába eredünk, amelyeknek Székesfehérvár környékén jelentős állománya él. Közreműködő partner: Völgy-híd Természetvédelmi Alapítvány. 


Helyszín:

Székesfehérvár, Borszéki út 64. (gólyafészek)

Időpont:

2020. augusztus 1. szombat 9:00-12:00

Túra hossza, időtartama:

1-2 km, 3 óra

Találkozó:

9.00, Székesfehérvár, Borszéki út 64. (gólyafészek)

Részvételi díj:

1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Staudinger István

E-mail:

staudinger@dinpi.hu

Telefon:

+36306634629

Vértesi Tájvédelmi Körzet

Az Országos Környezet- és Természetvédelmi Hivatal 1976-ban hozta létre a Vértesi Tájvédelmi Körzetet, mely a hegységből 15.000 hektár nagyságú területet foglal magában. A tájvédelmi körzet megalapításának célja az volt, hogy a Tatabánya, Székesfehérvár, Mór által meghatározott, erősen iparosodott környezetben megőrizze és az utókornak átadható állapotban tartsa a Vértesben és környékén található természeti örökséget.
Mik ennek az örökségnek a jellegzetességei? Mindenek előtt az a biológiai sokféleség, a természetnek az a gazdagsága, mely a kedvező környezeti adottságok következtében ezen a viszonylag kis területen kialakult. Ez a nagyfokú változatosság megnyilvánul a földtani felépítésben, a domborzati és kitettségi viszonyokban, valamint a növény- és állatvilág változatosságában is.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.