Informatika és természetvédelem

Informatika és természetvédelem, Jági-tanösvény
2017
02
szeptember
Helyszín: Pilisszentiván
Besorolás: Közepes túra

A túra alkalmával a Pilisszentivánon található Jági tanösvényt járjuk be rendhagyó tematikával.

Napjainkban egyre több ember használ „okostelefont”. Sokszor megkönnyíti életünket, azonban gondolta-e, hogy egy túra alkalmával is hasznos és szórakoztató lehet? Hogyan fűszerezheti meg egy túra élményeit a technika? A túra útvonalán több helyen QR kódos rejtvényeket helyezünk el, melyeket a látogatók a készülékeik segítség megoldhatnak. A túra játékait általános iskolások részére alakítottuk ki.

Helyszín:

Pilisszentiván

Túra hossza, időtartama:

3,5 km, 4 óra

Találkozó:

10:00, Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt (GPS: 47.6120000, 18.8844100)

Részvételi díj:

teljes árú: 1500 Ft/fő, kedvezményes/családi: 750 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Becsei Katalin

E-mail:

pilisilen@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 511 1802

Pilisi len Látogatóközpont

A Pilisszentivánon található Látogatóközpontunkban természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület jellemző élőhelyeit, nagyvadfajait, lepkéit és tájtörténetét. A területen két tanösvény található: a Nagykovácsiból elérhető Nagy-Szénás és a Pilisszentivánról induló Jági. Utóbbit bejárhatjuk a Látogatóközpontban kapott természetvizsgáló hátizsákokkal is.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.