Huszáros mesék, foglalkozások és tárlatvezetés

Huszáros mesék
2022
14
március
Helyszín: Ócsa
Besorolás: Könnyű séta

Mesés, huszáros napra várjuk a családokat! 

Foglalkozásvezetőink és tárlatveztőink a huszárokról, obsitosokról mesélnek és a hajdan büszke katonák világába kalazulják a kicsiket és nagyokat. A mesélők tanulságos népmeséket és anekdotákat mondanak tréfákkal fűszerezetten. Az 1800-as évek világát idézik a huszár tarsolyok és kisasszony párták amelyeket a gyerekekkel készítünk el.

Kérjük a programra >>az itt található űrlapon<<   jelentkezzenek!

Facebook esemény >>linkje<<

 

Helyszín:

Ócsa

Időpont:

2022. március 14. hétfő 10:00-15:00

Túra hossza, időtartama:

0 km, 3 óra

Találkozó:

10.00, Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6.

Részvételi díj:

Teljes árú jegy: 1.900 Ft/fő, kedvezményes (családok, diákok és nyugdíjasok részére): 1.350 Ft/fő, csoportos (10 fő fölött): 1.200 Ft/fő, ócsai lakosoknak: 900 Ft/fő.

Kapcsolattartó:

Kormos Rebeka

E-mail:

ocsaitajhaz@dinpi.hu

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.