Hulladék vagy szemét?

Kincskeresés a Jókai-kertben
2020
29
szeptember
-
2020
30
szeptember
Időpont: 2020.09.29 - 2020.09.30
Helyszín: Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.
Besorolás: Könnyű séta

Játékos foglalkozás keretén belül járjuk körül a hulladékcsökkentés, szelektív gyűjtés, komposztálás, tudatos vásárlás témáját.

Óvodásoknak és iskolásoknak szóló tematikus programunkon játékos foglalkozás keretében járjuk körül a hulladékcsökkentés, szelektív gyűjtés, komposztálás, tudatos vásárlás témáját. A program végén kézműveskedünk az újrahasznosítás jegyében.


Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.

Időpont:

2020. szeptember 29. - 30. kedd-szerda 9.00-11.00

Túra hossza, időtartama:

0,5 km, 2 óra

Találkozó:

9.00, Jókai-kert (Budapest XII., Költő u. 21.)

Részvételi díj:

500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

rendezveny@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 663 4670 (munkaidőben)

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.