Hódok nyomán

Hód
2020
18
április
Helyszín: Ipolytölgyes, templom, Kossuth utca 34.
Besorolás: Közepes túra

Túránkon lehetőség nyílik rá, hogy a hódok nyomait tanulmányozzuk, és egy grandiózus, hódok által készített vízvisszatartó „duzzasztómű rendszert” megszemléljünk.

Túránkon lehetőség nyílik rá, hogy a hódok nyomait tanulmányozzuk, és egy grandiózus, hódok által készített vízvisszatartó „duzzasztómű rendszert” megszemléljünk. Magyarországon sok évtized után újra terjedőben vannak a hódok. Olyannyira sikeresen teszik ezt ezek a védett, rejtett életmódot élő „óriásrágcsálók”, hogy az időszakos vízfolyásokon is megjelentek már. Fából és sárból bámulatos vízrendezéseket képesek végezni!
Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Ipolytölgyes, templom, Kossuth utca 34.

Időpont:

2020. április 18. szombat 11:00-14:00

Túra hossza, időtartama:

3 km, 2 óra

Találkozó:

11.00, Ipolytölgyes, templom, Kossuth utca 34.

Részvételi díj:

1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Sevcsik András

E-mail:

hiuzhaz@dinpi.hu

Telefon:

+36302380063, +3627585625

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.