Hérics-számláló túra a Nagy-nádas körül

Tavaszi hérics (Fotó: Novák Adrián)
2019
13
április
Helyszín: Farmos
Besorolás: Közepes túra

A Farmos határában elterülő Nagy-nádast gyönyörű szikes gyepek veszik körbe, melyek löszhátai áprilisban sárgába borulnak a százával virágzó tavaszi héricsektől.

Túránk során ezen kívül megnézzük a nádas felett áthúzó kócsagokat, récéket, libákat éppúgy, mint a mocsár egyik szigetére nemrég beköltözött hódok látványos nyomait.

Vízálló lábbeli viselete ajánlott, távcsövünket érdemes magunkkal hozni!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Farmos

Túra hossza, időtartama:

6 km, 4 óra

Találkozó:

9:00, Farmosi Madárvárta (GPS: 47.358849, 19.825664)

Részvételi díj:

1500 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Vidra Tamás

E-mail:

tapio@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 663 4650 (munkaidőben)

Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet

A Pest-megye K-i részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Meredek löszdombok, sivatagot idéző homokbuckák, az Alföld ősi arculatát felidéző mocsarak várják az ide látogató vendéget. Ehhez a Tápió-mente gazdag néprajzi hagyományai és az itt élők hamisítatlan vidéki vendégszeretete párosul. A Tápió-vidék három nagy tájegység, a Duna-Tisza-köze, a Tiszántúl és az Északi-középhegység találkozásánál fekszik, ami egy változatos, ritkaságokban gazdag élővilág kialakulását tette lehetővé. E sokszínűség védelmében jött létre 1998. júniusában a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet. A tájvédelmi körzet mozaikos elrendezésű, három nagyobb és kilenc kisebb részegysége elszórtan helyezkedik el. Területe 4515 ha, amelyből 182 ha fokozott védettséget élvez, utóbbiak csak engedéllyel, szakvezető irányításával tekinthetők meg.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.