GÓLYABÚCSÚ - Kincskereső játék a Jókai-kertben

gólyabucsu2020
2020
29
augusztus
Helyszín: Budapest, Költő utca 21.
Besorolás: Könnyű séta

Augusztus közepétől már gyülekeznek a gólyák, hogy augusztus végén, szeptember elején nekivágjanak a több ezer km-es vándorútjuknak afrikai telelőhelyük felé.

Programunkon a fehér gólyák életével, szokásaival ismerkedünk, a gyerekek tudásukat kincskereső játékon bizonyíthatják. Tarts velünk: kutakodj a térképen, oldd meg a feladványokat, fejtsd meg a kódot, s már el is jutottál a kincsesládához! Várjuk a családokat egy kis kerti felfedező játékra és gólyás kézműves foglalkozásra.

Előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen!

Helyszín:

Budapest, Költő utca 21.

Túra hossza, időtartama:

, 2 óra

Találkozó:

10:00 Jókai-kert (Budapest XII. Költő u. 21.)

Részvételi díj:

1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő (két-, vagy többgyermekes családok esatén a felnőttek is kedvezményes jeggyel vehetnek részt a programon)

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

rendezveny@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 663 4670 (munkaidőben)

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.