GÓLYA, GÓLYA, HAZASZÁLLJ!

Az út mellett fészekanyagot gyűjtő  fehér gólya (Ciconia ciconia). Vigyázzunk rájuk, lassítsunk, ha látjuk őket!!! (Fotó: Klébert Antal)
2022
19
március
Helyszín: Jókai-kert
Besorolás: Könnyű séta

Az első fehér gólyák általában már február végén megérkeznek Afrikából Magyarországra, március közepén, végén pedig már seregestül foglalják el fészkeiket.

Elsőként általában a hímek jönnek, és azonnal hozzálátnak a fészek felújításához. A hazatérés utáni napokban szinte nem mozdulnak el saját fészkük mellől, hogy a hamarosan megérkező tojó észrevegye párját.

Tavasznyitogató programunkon a fehér gólyák életével, szokásaival ismerkedhetnek a résztvevők, s tudásukat kerti nyomozós játékon bizonyíthatják. Tarts velünk: kutakodj a térképen, oldd meg a feladványokat, fejtsd meg a kódot, s már el is jutottál a megfejtéshez!

Várjuk a családokat egy kis felfedező játékra és gólyás kézműves foglalkozásra.

A programra meleg öltözet, kényelmes cipő viselése ajánlott, termoszban meleg tea is jól jöhet.

Kérjük, hogy a program kezdése előtt 10 perccel korábban érkezzenek!

Ajánlott korosztály: ovis, kisiskolás, kiskamasz

A programra előzetes regisztráció szükséges a kovaria@dinpi.hu címen a résztvevők számának és egy telefonos elérhetőség megadásával.

TALÁLKOZÓ: a Jókai-kert főépületében, amely a kertben lesétálva az aszfaltozott úton bal kéz felé található.

A programot szemerkélő esős időben is megtartjuk, csak zord időjárás esetén (vihar, felhőszakadás) töröljük. Ez esetben a résztvevőket e-mail-en keresztül értesítjük legkésőbb a program előtt 2 órával.

RÉSZVÉTELI DÍJ:

Két, vagy több gyermek érkezése esetén a kísérő felnőttek (max. 2 fő) is kedvezményes jeggyel vehetnek részt a programon.

Regisztrációs jegy: 100 Ft (3 éven aluliak, fogyatékkal élők)

Fizetési módok: készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya (K&H, MKB, OTP; valamennyi zseb). Köszönjük, ha a készpénzkímélő fizetési módok valamelyikét választja.

 

További információ: Kővári Anita, 30/663-4670

 

Helyszín:

Jókai-kert

Időpont:

2022. március 19. szombat 10:00

Túra hossza, időtartama:

1 km, 2 óra

Találkozó:

9:50 Jókai-kert - 1121 Budapest, Költő u. 21.

Részvételi díj:

Teljes árú: 1800,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1100,- Ft

Kapcsolattartó:

Kővári Anita

E-mail:

kovaria@dinpi.hu

Telefon:

30/663-4670

Jókai-kert

2023. őszétől újra várjuk a Jókai-kertbe szakvezetéses programokkal a gyerek-és felnőtt csoportokat! A foglalkozások és szakvezetéses séták előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe.A kert egyéni látogatók számára sajnos továbbra sem látogatható, mivel bizonyos részein továbbra is építési munkák zajlanak! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.