Fülemülék éjszakája

Fülemüle (fotó: Selmeczi Kovács Ádám)
2023
13
május
Helyszín: Naszály, Ferencmajori-halastavak
Besorolás: Könnyű séta

Az este folyamán az érdeklődők megismerkedhetnek a fülemülével.

Madárgyűrűzési bemutató keretén belül közelebbről láthatjuk a Ferencmajori-halastavak madárvilág néhány képvislőjét. Az éjszakai túrán belefeledkezhetünk az éjszakai állathangok világába. 

Helyszín:

Naszály, Ferencmajori-halastavak

Időpont:

2023. május 13. 18:00

Túra hossza, időtartama:

3 km, 3 óra

Találkozó:

18.00 órakor Naszály település Tata felőli határában a falutáblánál

Részvételi díj:

Teljes árú: 2 200,- Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1 400,- Ft/fő

Kapcsolattartó:

Bátky Gellért

E-mail:

batkyg@dinpi.hu

Telefon:

30/583-8636

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse. Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el. A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.