Fotóstúrák az Év Természetfotósával

Hosszúcsápú ugróvillás (Fotó: Potyó Imre)
2020
23
február
Helyszín: Szokolya-Királyrét
Besorolás: Könnyű séta

A rövid túrák tempója és jellege lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy elegendő időt fordíthassanak a kívánt képek elkészítésére. Bővíthetik ismereteiket, technikai tudásukat, miközben a védett területek életébe is bepillantást nyerhetnek.

A parányi, különös formavilágú avarlakó és pataklakó élőlényektől, a varázslatos makrotémákon keresztül, a legszínesebb tollazatú madarakig. Évszakos tematika, megannyi látnivalóval: élet a havon, páracseppekbe burkolódzó, bányajáratokban telelő lepkék és denevérek, kora tavasszal meginduló békák hada, színpompás virágok, zöld fényükkel imbolygó szentjánosbogarak, zúgó patakok és tavak világa, zárt erdők csendje, keringő őszi falevelek, spórát pöfékelő gombák, és további megunhatatlan, csak a hegységre jellemző számtalan rejtett csoda.

Amatőr és haladó természetfotósokat is egyaránt várunk.

Előzetes bejelentkezés szükséges, a résztvevők száma maximum 15 fő!

Helyszín:

Szokolya-Királyrét

Túra hossza, időtartama:

3-4 km, 2-3 óra

Találkozó:

9:00 Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont (Szokolya – Királyrét, GPS: 47.89666, 18.97368)

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Potyó Imre

E-mail:

potyoi@dinpi.hu

Telefon:

+3627585625

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.