Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben

Föld napi forgatag a Pál-völgyi kőfejtőben
2020
26
április
Helyszín: Pál-völgyi-barlang, Budapest, Szépvölgyi út 162
Besorolás: Könnyű séta

ELMARAD!

Föld Napi rendezvényünk idén is fergeteges programokkal vár kicsit és nagyot a Pál-völgyi kőfejtőben. A gyerekeket egész napos természetismereti vetélkedő várja garantált nyereményekkel. Emellett lesz még: helyi és Nemzeti Parki Termékesek vására, „zöld” civil szervezetek bemutatkozása, állatbemutató, meseelőadás, gyerekkoncert, kézműves foglalkozások a fenntarthatóság jegyében. Egész nap kedvezményes barlangtúrák a Pál-völgyi-barlangban!

A helyszínen FÖLDBARÁT büfé várja látogatóinkat – Mindenki hozza magával a saját bögréjét!

Helyszín:

Pál-völgyi-barlang, Budapest, Szépvölgyi út 162

Időpont:

2020. április 26. vasárnap 10:00 -17:00

Túra hossza, időtartama:

0 km, 7 óra

Találkozó:

10.00, Budapest, Szépvölgyi út 162

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Berkó Gyöngyi

E-mail:

berkogy@dinpi.hu

Telefon:

+36 301555388

Pál-völgyi-barlang

Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.