Fények játéka az éjszakában

Szentjánosbogár (Fotó: Potyó Imre)
2023
24
június
Helyszín: Tata
Besorolás: Könnyű séta

Szentjánosbogarak a tatai Cseke-tó erdejében.

Az esti felfedező sétánk során körbejárjuk a Cseke-tavat. Megismerkedünk történetével és a környezetének kulturális örökségével. Túránk végén a teljes sötétben megérkezünk a tóparti öreg erdőbe, ahol hallgatjuk a rejtelmes állathangokat és körülöttünk megjelennek a szentjánosbogarak.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

 

Helyszín:

Tata

Időpont:

2023. június 24. szombat 20.00-22.00

Túra hossza, időtartama:

3 km, 3 óra

Találkozó:

20.00 órakor, Tata, Csekeliget játszótér parkolója

Részvételi díj:

Teljes árú: 2200,- Ft, kedvezményes: 1400,- Ft

Kapcsolattartó:

Bátky Gellért

E-mail:

batkyg@dinpi.hu

Telefon:

30/583-8636

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse. Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el. A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.