Ugrás a fő tartalomra

Felfedező-túra a Szemlő-hegyi-barlangban

Szemlő-hegyi-barlang (Fotó: Egri Csaba)
2023
24
március
Helyszín: Budapest, Pusztaszeri út 35, 1025
Besorolás: Könnyű séta

A Barlangok Hónapja keretében bepillantást nyerhetünk, hogy az egykori felfedezők hol jutottak be a barlangba, honnan közelítették meg, a látogatók számára ma már könnyedén járható, gyönyörű képződményeiről méltán népszerű Szemlő-hegyi-barlangot.

Az Felfedező túrán a csoport a túra végeztével nem a megszokott túraútvonalon, hanem az egykori felfedező bejáraton, az Örvény-folyosón hagyhatja el a barlangot, ahol kiérve a felszínre, gyönyörű panoráma, a kőpark tanösvény és játszótér várja a látogatókat. A program keretében lehetőséget biztosítunk egy 3D film megtekintésére, a látogatók számára nem járható Budai barlangok csodálatos világáról. A 3D film a nézőket egy lenyűgöző barlangi kirándulásra kalauzolja el, mely káprázatos képződményeket, hatalmas tereket, szűk hasadékokat és mély aknákat mutat be. Így bárki felfedezővé válhat és bepillanthat a kutatók világába.

(A program nem akadálymentes, az Örvény-folyosón viszonylag meredek lépcsőkön lehet a felszínre jutni) A program hossza: kb. 90 perc Ajánlott korosztály: 6 éves kortól.

A programra előváltott jegy (jegymester.hu) vagy előzetes regisztráció szükséges. Regisztráció: szemlohegy@dinpi.hu vagy 06 1 325 6001. Kérjük, hogy regisztrált jegyeiket a program előtt fél órával vegyék át a pénztárban, ellenkező esetben azok értékesítésre kerülhetnek!

Helyszín:

Budapest, Pusztaszeri út 35, 1025

Túra hossza, időtartama:

, 1,5 óra

Találkozó:

15:00 Szemlő-hegyi-barlang (Budapest, Pusztaszeri út 35, 1025)

Részvételi díj:

Teljes árú: 3 000 Ft/fő, kedvezményes: 2 300 Ft/fő

E-mail:

szemlohegy@dinpi.hu

Telefon:

06 1 325 6001

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen igazi mesevilág várja itt őket. Mostantól azonban egy uniós pályázat fejlesztéseinek köszönhetően még több élményben lehet részük vendégeinknek. Ezért érdemes több időt szánni a látogatásra, hogy a barlangtúra előtt vagy után a vetítőterem 3D filmjének megtekintésére, az interaktív kiállítás bebarangolására is jusson idő. A barlang feletti parkban ezután jóleshet a játék, kikapcsolódás a napsütésben, aki pedig végigjárja az új tanösvényt, az a főváros építőköveiről, a környék kőzeteiről is sok érdekeset megtudhat.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.