Felfedező-túra a Szemlő-hegyi-barlangban

Szemlő-hegyi-barlang (Fotó: Egri Csaba)
2023
24
március
Helyszín: Budapest, Pusztaszeri út 35, 1025
Besorolás: Könnyű séta

A Barlangok Hónapja keretében bepillantást nyerhetünk, hogy az egykori felfedezők hol jutottak be a barlangba, honnan közelítették meg, a látogatók számára ma már könnyedén járható, gyönyörű képződményeiről méltán népszerű Szemlő-hegyi-barlangot.

Az Felfedező túrán a csoport a túra végeztével nem a megszokott túraútvonalon, hanem az egykori felfedező bejáraton, az Örvény-folyosón hagyhatja el a barlangot, ahol kiérve a felszínre, gyönyörű panoráma, a kőpark tanösvény és játszótér várja a látogatókat. A program keretében lehetőséget biztosítunk egy 3D film megtekintésére, a látogatók számára nem járható Budai barlangok csodálatos világáról. A 3D film a nézőket egy lenyűgöző barlangi kirándulásra kalauzolja el, mely káprázatos képződményeket, hatalmas tereket, szűk hasadékokat és mély aknákat mutat be. Így bárki felfedezővé válhat és bepillanthat a kutatók világába.

(A program nem akadálymentes, az Örvény-folyosón viszonylag meredek lépcsőkön lehet a felszínre jutni) A program hossza: kb. 90 perc Ajánlott korosztály: 6 éves kortól.

A programra előváltott jegy (jegymester.hu) vagy előzetes regisztráció szükséges. Regisztráció: szemlohegy@dinpi.hu vagy 06 1 325 6001. Kérjük, hogy regisztrált jegyeiket a program előtt fél órával vegyék át a pénztárban, ellenkező esetben azok értékesítésre kerülhetnek!

Helyszín:

Budapest, Pusztaszeri út 35, 1025

Túra hossza, időtartama:

, 1,5 óra

Találkozó:

15:00 Szemlő-hegyi-barlang (Budapest, Pusztaszeri út 35, 1025)

Részvételi díj:

Teljes árú: 3 000 Ft/fő, kedvezményes: 2 300 Ft/fő

E-mail:

szemlohegy@dinpi.hu

Telefon:

06 1 325 6001

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen a barlangban igazi mesevilág, a lágogatóközpontban szórakoztató interaktív kiállítás, vetítőtermében szemet kápráztató 3D-s film, a barlang feletti parkban játszótér és az ország kőzeteit bemutató tanösvény várja őket.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.