Fecskebúcsú

Fecskebúcsú Dinnyés
2023
09
szeptember
Helyszín: Dinnyés
Besorolás: Könnyű séta

Szeptember 8, Kisboldogasszony napja körül indulnak útnak a nálunk fészkelő fecskék, de még további egy hónapig találkozhatunk kisebb-nagyobb vonuló csapataikkal, melyek javarészt Északabbról jönnek.

Megismerkedhetünk ennek a magyar nép számára igen kedves kismadárnak a szokásaival. Kis szerencsével egészen testközelből láthatjuk a több száz fecske örvénylő közös táncát, ahogy a levegőből a nádasba térnek éjszakázni.

A program során a madárgyűrűzés fortélyait is lehetőségünk lesz megismerni.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Dinnyés

Időpont:

2023.szeptember 9. 18.00-21.00

Túra hossza, időtartama:

2 km, 3 óra

Találkozó:

18.00 óra Dinnyés, Rózsa u. sarka, gólyafészek alatt

Részvételi díj:

Teljes árú: 2200,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1400,- Ft

Kapcsolattartó:

Fenyvesi László

E-mail:

fenyvesil@dinpi.hu

Telefon:

+36 306634630

Dinnyési-fertő

A Dinnyési-fertő nem is olyan régen még a Velencei-tó szerves része volt, ma is jóformán csak a balatoni vasútvonal és az országút választja el a tó délnyugati részeitől. Védett, biztonságos vizein, nádasaiban számtalan madár talál ideális fészkelő és táplálkozóhelyet.

Tovább

Madárdal tanösvény

A 2010-ben létrehozott Madárdal tanösvény jeleként nádasaink ritka, féltett madarát, a csilingelő hangú barkóscinegét választottuk.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.