Erdei séta Szentendrén

Drávai tegzesek
2020
27
június
Helyszín: Szentendre
Besorolás: Könnyű séta

Felfedező útra indulunk a Bükkös-patak völgyébe. Megfigyeljük az erő lakóinak lábnyomát: szarvas és vaddisznó nyomokat hasonlítunk össze.

A patakban élő gerincetlen állatok vizsgálata : nagyítóval megnézzük, miből épül a tegzes lárvák háza? Mik élnek a Bökkös- patak kövei alatt? Most nyílik a védett turbánliliom.

Előzetes bejelentkezés szükségesnemethsz@dinpi.hu, a részvétel korlátozott létszámban lehetséges!

Helyszín:

Szentendre

Találkozó:

9:45 Szentendre, Dömörkapu parkoló

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedv./családi: 1.500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Dr. Jankainé Németh Szilvia

E-mail:

nemethsz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 663 4614 (munkaidőben)

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.