Egy sziget, a fokozottan védett nagy aggófű termőhelye

Nagy aggófű élőhelykezelés Tatán (Fotó: Csonka Péter)
2021
17
július
Helyszín: Tata
Besorolás: Könnyű séta

A túra során megismerkedhetnek a fokozottan védett nagy aggófűvel. 

Betekintést kaphatnak a növényfaj természetvédelmi kezelésének helyzetébe. A gyalogtúra során keressük a vérfű-hangyaboglárkát és a lápi nyúlfarkfüvet. A nap folyamán számoljuk meg az aggófű virágzó töveit. 

Gumicsizma ajánlott!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

A túra maximum 10 fővel indul!

Helyszín:

Tata

Időpont:

2021. július 17.

Túra hossza, időtartama:

, 4 óra

Találkozó:

7 óra, Tata, Színes Iskola parkolója

Részvételi díj:

Teljes árú: 1700,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1000,- Ft

Kapcsolattartó:

Csonka Péter

E-mail:

csonkap@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 663 4659

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse. Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el. A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.