Egy rezervátum!

Száz-völgy Erdőrezervátum (Forrás: erdorezervatum.hu)
2023
30
szeptember
Helyszín: Tardos, Malom-völgy
Besorolás: Nehéz túra

Túránk során bejárjuk a Gerecsei Tájvédelmi Körzet Száz Völgy fokozottan védett természeti területét, amely egyben erdőrezervátum is.

Az erdő ökológiájával, annak védett, fokozottan védett élő és élettelen természeti értékeivel ismerkedünk. Túránkat gím szarvas bikák bőgésének hallgatásával zárjuk. 

Nehéz túra, több nagyobb szintemelkedéssel. Túrabakancs és az időjárásnak megfelelő terepi ruházat viselése ajánlott. Gyerekeknek 12 éves kortól ajánlott.

Előzetes bejelentkezés szükséges a megadott elérhetőségeken!

Helyszín:

Tardos, Malom-völgy

Időpont:

2023. szeptember 30. 15:00

Túra hossza, időtartama:

10 km, 6 óra

Találkozó:

15:00, Tardos, Malom-völgy, GTK természetvédelmi kutatóház

Részvételi díj:

Teljes árú: 2900,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 2100,- Ft

Kapcsolattartó:

Szabó Máté

E-mail:

szaboma@dinpi.hu

Telefon:

06 30 641 8535

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse. Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el. A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.