E-bike kerékpártúra szakvezetéssel Dobogókőre

DINPI kerékpártúra
2020
03
október
Helyszín: Pilismarót
Besorolás: Kerékpáros túra

Gondtalan élményben lesz részünk, ha a Pilis néhol meredekebb szakaszainak elektromos rásegítésű biciklivel vágunk neki.

Az e-biciklikkel könnyedén leküzdhetjük a meredekebb emelkedőket is, így igazán kellemes élmény lesz a kerekezés, amely épp csak annyira lesz megerőltető, hogy a bringázással együtt járó kellemes érzésünk végig megmaradjon. A túrán természetvédelmi őr kíséri a csapatot, aki érdekes ismertetőket tart az útvonal egyes pontjain.

A túra Pilismarótról indul, a falut elhagyva rövidesen beérünk az erdőbe, és megkezdjük a kapaszkodást Dobogókő felé. A túrán végig közepes minőségű aszfaltozott erdei utakon fogunk tekerni. Elhaladunk a Hoffmann-kunyhó mellett, majd rövid kitérőt teszünk a Pilisszentlélek határában található Pálos kolostor romjaihoz. Ezt követően rövidesen kiérünk a Dobogókőre vezető közútra (itt rövid időre letérünk az erdészeti útról), amin elérjük ezt a méltán népszerű turistaközpontot. Itt ételben, italban nem lesz hiány, mindenki talál kedvére való fogást, hogy feltölthesse lemerült készleteit.A pihenő után, rövid ereszkedést követően ismét az erdőben találjuk magunkat, a Kakashegyi házaknál letérünk az erdészeti útra. Dobogókőt alulról megkerülve haladunk a Királykúti úton, és rátérünk a Pilismarótra visszavezető útra, amely számos ismert helyet érint, így elhaladunk a Ferenczy-szikla (ahol a legenda szerint a Föld szívcsakrája található), az Árpádvár és a Rám-szakadék teteje mellett, érintjük a Dobogókői sípálya alját. Kanyargós erdei úton való gurulással érjük el a kiindulási pontot, Pilismarótot.

Indulás és érkezés: Maróti Kiskert, 2028 Pilismarót, Köztársaság tér 7.

Táv: kb. 42 km

Szintemelkedés: kb. 1000 m

Túra időtartama: kb. 4 óra

Részvételi díj: 5000,- Ft / fő

Jegyvásárlás kizárólag a https://www.jegymester.hu/ oldalon. Helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség.

Korlátozott számú bicikli áll rendelkezésre:
-S méretű (158 cm-168 cm) kerékpár: 2 db
-M méretű (168 cm-178 cm) kerékpár: 7 db
-L méretű (178 cm-185 cm) kerékpár: 1 db

A túra legfeljebb 10 fővel indul.

Részvételi feltételek:
- Betöltött 14. életév
- A kerékpáros KRESZ szabályainak betartása
- Megfelelő kerékpározási tapasztalat, biztos kerékpár kezelés terepen is
- Jó egészségi állapot
- Kerékpáros sisak viselete kötelező (kérésre biztosítunk)
A részvételhez 2 db személyi okmány (fényképes igazolvány, lakcímkártya) letétbe helyezése szükséges.

A túrát esőben, ill. viharos, szeles időben nem tartjuk meg. Esőnappal kapcsolatban érdeklődni a túra előtti napon és a túra reggelén az alábbi telefonszámon lehet: 06 20 574 1863.

Ajánlott felszerelés: meleg, szél- és vízálló ruházat, kesztyű, szemüveg, folyadék, ennivaló.

A kerékpártúrákon minden résztvevő saját felelősségére vesz részt!

A túrán fényképfelvételek készülhetnek, amelyek az Igazgatóság és a Maróti Kiskert saját facebook és honlap oldalain, kiadványaiban való felhasználásához a túrákon részt vevők hozzájárulnak.

További információ: Gyurász Gábor - Telefon: 06 20 574 1863 - Email: gyuraszg@yahoo.fr

Helyszín:

Pilismarót

Túra hossza, időtartama:

42 km, 4 óra

Találkozó:

10:00 Maróti Kiskert, 2028 Pilismarót, Köztársaság tér 7.

Részvételi díj:

5000 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Gyurász Gábor

E-mail:

gyuraszg@yahoo.fr

Telefon:

06 20 574 1863

Pilisi Bioszféra Rezervátum

A Pilisi Bioszféra rezervátumban a Kárpátok vulkanikus eredetű hegyei és üledékes hegyvonulatok találkoznak. A növényvilág gazdagsága is ennek köszönhető, hiszen egyaránt megtalálhatók itt kárpáti és déli elterjedésű fajok is: a Kárpátok virága a pirosló hunyor, a mészkősziklákon pedig leánykökörcsin nyílik. A sziklás élőhelyek adnak otthont a ritka pannongyíknak is. Az erdők legféltettebb kincse a kígyászölyv. A Bioszféra rezervátum értékes természeti területei részét képezik a Duna-Ipoly Nemzeti Parknak.

Tovább

A Pilis

A Dunakanyar néven közismert, európai hírű tájunk jobb parti hegyeit évszázadokig Pilis néven ismerte mindenki. Földtani történetükben azonban nagyon különböznek, ezért kettébontásuk indokolt: a déli része a Pilis, tőle északra pedig a Visegrádi-hegység emelkedik.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.