Ugrás a fő tartalomra

DÖMÖSI ZÖLD FORGATAG

Dömös 2021
2021
18
szeptember
Helyszín: Dömös, a hajóállomással szemben (Kossuth L. út 2.)
Besorolás: Rendezvény

Találkozzunk idén is a Dunakanyarban! Természetismereti játékok, közös kirándulás, vízparti program, íjászat, kézműves foglalkozások, vásár és sok más program vár ingyenes családi napunkon.

A látogatók játékos formában ismerkedhetnek meg a térség élővilágával, különleges természeti értékeivel. Az egész napos programon állatbemutató, zenés gyerekfoglalkozás, utazó barlang, halas bemutató a Duna-parton, e-bike, íjászat, kézműves és természetismereti foglalkozások, állatsimogató és Cincér-piac várja az érdeklődőket. A nap során a mozogni vágyóknak szakvezetéssel egybeközött túrázást szervezünk (kicsiknek a Duna-partra, nagyoknak a Rám-szakadékba).

Az idei évi rendezvényünkhöz a Dömösi Prépostság is csatlakozott. Délelőtt gyerekprogrammal, a rendezvény időtartama alatt pedig óránként induló tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket. 

Az túrákra előzetesen lehet jelentkezni ITT>, helyszíni regisztrációra pedig a fennmaradó helyek függvényében lesz lehetőség.

   

Időponthoz kötött programjaink:

10:00 - 16:00 - Tárlatvezetés a DÖMÖSI PRÉPOSTSÁGBAN (minden egész órakor)

10:00 - 12:00 - Gyerekprogram a DÖMÖSI PRÉPOSTSÁG udvarában: Az 1000 Éves Templom Zöld Sárkánya

10:30 - Vezetett túra a Rám-szakadékhoz (~ 4-5 óra, nehezebb túra)

11:00 - Apróságok a Duna-parton (~ 1 óra, könnyű túra kicsiknek)

12:00 - Zenés gyerekprogram a SZALMASZÁL ZENEKARRAL

13:00 - Halas bemutató a Duna-parton

14:00 - ÁLLATI JÓ BEMUTATÓ

15:00 - Halas bemutató a Duna-parton

 

 

Akik még velünk lesznek:

Pilisi Parkerdő Zrt.

MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztály

Piliscsabai Természetjáró Egyesület

Maróti Kiskert

Duna Múzeum

Csodabogarak Alapítvány

Urbanisztikai Társaság

Extrametál Kft.

Vadfaló

Helyszín:

Dömös, a hajóállomással szemben (Kossuth L. út 2.)

Időpont:

2021. szeptember 18., szombat 10:00 - 16:00

Részvételi díj:

ingyenes

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.