DINPI Klub: Vándortúrázás – Ahogyan ma szeretjük

02.07. DINPI Klub Nyáry Tamással
2017
07
február
Helyszín: Budapest
Besorolás: Előadás

Ismerkedjünk meg a többnapos, hátizsákos vándortúrák világával és a felkészülés fortélyaival. Tapasztalatok, felszerelések és hasznos tippek kezdő és haladó túrázóknak egyaránt. Tartsanak velünk!

Előadónk Nyáry Tamás, az Equinox Trekking Club Egyesület elnöke, aki közel 20 éve szervezi a legkülönfélébb gyalogtúrákat országon belül és a környező országokba. A hosszú évek alatt együtt túrázó baráti társaságból alakult meg néhány éve az Egyesület is. Elsődleges célja a természetjárás mellett a túrázás közösségi élménnyé alakítása, és a többnapos sátras hátizsákos vándortúrázás hagyományainak felélesztése, népszerűsítése. "Indulj el egy úton...." Ebből sose lehet kinőni! Volt honnan elindulni, Tamás is a „Másfélmillió lépés...” c. sorozaton nőtt fel.

Előadásában beszél a mai természetjárásról, az Egyesület programjairól és jövőbeli terveiről, a Nemzeti Park Túrák sorozatról, amelynek márciusi helyszíne a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban lesz! (Bővebben ITT >>)
Szó lesz a többnapos túrákra való felkészülésről, a szükséges felszerelések használatáról, a hátizsák optimális pakolásának fortélyairól – hisz nem mindegy, mit kell cipelnünk napokig!


Plakát: Kálmán Gergely

Előadó:

Nyáry Tamás

Helyszín:

Budapest

Időpont:

17:30-18:30

Találkozó:

Sas-hegyi Látogatóközpont (Budapest XI., Tájék u. 26., GPS: 47.48237, 19.01791)

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Kremnicsán János

E-mail:

sashegy@dinpig.hu

Telefon:

+36 30 408 4370

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület megújult Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. A Menedék a betontengerben című interaktív kiállítás megtekintése után sétáljunk fel az emeleti panorámateraszra, ahonnan pazar budapesti kilátás tárul elénk, sőt webkameránk segítségével a környék ragadozó madarainak szemszögéből is pásztázhatjuk a tájat.

Tovább

Sas-hegy tanösvény

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület különleges természeti értékeket őriz a lüktető főváros felett 250 m-rel.

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk."
(Dr. Pénzes Antal)

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.