DINPI Klub: Természetjárás bakancsban, térképpel, hátizsákkal

DINPI Klub: Természetjárás bakancsban, térképpel, hátizsákkal (Plakát: Kálmán Gergely)
2017
01
augusztus
Helyszín: Budapest
Besorolás: Előadás

Milyen lehetőségek rejlenek a Börzsönyben? Természetvédelem és turizmus harmóniában? Előadónk e témában fejti ki gondolatait, mindezt pedig rengeteg fotóval!

A szemünk előtt zajlik a természetjárás érzékelhető reneszánsza, a Duna–Ipoly Nemzeti Park hegyvidéki területein. Ezek közül is kiemelkedik a Börzsönyi Tájegység a maga természet adta lehetőségeivel, kultúrtörténeti értékeivel.

Előadónk kitér azokra a fejlesztési lehetőségekre, amelyek a nemzeti park értékeinek megtartása és az ökoturisztikai formák ötvözése terén kínálkoznak (pl. környezetbarát turisztikai/közlekedési formák – kisvasutak, hajójáratok, kerékpártúra útvonalak stb.).

A különböző értékrendet képviselő szereplők érdekeinek egyesítése nem kis feladat, ám a térség turisztikai fejlesztése – annak természeti értékeinek megtartásával– csak így valósulhat meg.


Berki Zoltán kartográfus, egyéni vállalkozó, a Cartographia Kiadó külső munkatársa. 2016-ban miniszteri elismerésben részesült számos turistatérkép-sorozat és turistakalauz elkészítéséért, átdolgozásáért, a turistautak fenntartása és a jelzés-hálózat fejlesztése területén végzett munkájáért, a védett természeti területek népszerűsítését szolgáló kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Szeretettel várunk mindenkit ingyenes előadásunkon!

Előadó:

Berki Zoltán

Helyszín:

Budapest

Időpont:

17:30-18:30

Találkozó:

Sas-hegyi Látogatóközpont (Budapest XI., Tájék u. 26., GPS: 47.48237, 19.01791)

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Kremnicsán János

E-mail:

sashegy@dinpig.hu

Telefon:

+36 30 408 4370

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület megújult Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. A Menedék a betontengerben című interaktív kiállítás megtekintése után sétáljunk fel az emeleti panorámateraszra, ahonnan pazar budapesti kilátás tárul elénk, sőt webkameránk segítségével a környék ragadozó madarainak szemszögéből is pásztázhatjuk a tájat.

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk."
(Dr. Pénzes Antal)

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.