DINPI Klub: Napnyugtától napkeltéig – Megörökített láthatatlan pillanatok

DINPI Klub: Napkeltétől napnyugtáig (Plakát: Kálmán Gergely)
2017
06
június
Helyszín: Budapest
Besorolás: Előadás

Ezúttal Potyó Imre profi természetfotós szemével nyerhetünk betekintést a természet rejtett titkaiba. Tartsanak velünk!

Munkáival számos dobogós és kiemelt sikerű helyet ért el a legrangosabb hazai és nemzetközi természetfotós pályázatokon: „Az Év Természetfotósa Magyarország 2016” versenyének két első és egy második helyezettje, a „BBC Wildlife Photographer of the Year 2016” két különdíj nyertese, a „2016-os Sony World Photography Awards világpályázat Magyar Nemzeti Díjának” nyertese, és a 2015-ös „Varázslatos Magyarország” pályázat fődíjasa.

Bemutatkozásul:
"Természetfotózással tíz éve kezdtem el komolyabban foglalkozni, és azóta autodidakta módon képzem magam. Legkedvesebb témáim azok az érdekes kompozíciók, amelyeket többnyire alkonyatban és az éjszakában, a csillagok alatt, vagy a Hold fényében komponálva, különféle megvilágításokkal örökítek meg. Sötétben rajzó dunavirág kérészek, dermedt téli ébredésükből megindult barna varangyok násza, spórafelhőt lövellő gombák, holdfényben lengedező árvalányhajak, a denevérek rejtett élete, a naplemente narancsos fényjátéka előtt mozgó madarak, sőt már az édesvizek víz alatti világa is érdekel. Gyakran hosszan kísérletezek egy-egy izgalmasabb téma kidolgozásán, a hangsúly az elvont és szokatlan bemutatáson van. Leggyakrabban felkeresett fotós helyszíneim a Börzsöny és a gödi hullámtér."

Előadó:

Potyó Imre

Helyszín:

Budapest

Időpont:

17:30-18:30

Találkozó:

Sas-hegyi Látogatóközpont (Budapest XI., Tájék u. 26., GPS: 47.48237, 19.01791)

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Kremnicsán János

E-mail:

sashegy@dinpig.hu

Telefon:

+36 30 408 4370

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület megújult Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. A Menedék a betontengerben című interaktív kiállítás megtekintése után sétáljunk fel az emeleti panorámateraszra, ahonnan pazar budapesti kilátás tárul elénk, sőt webkameránk segítségével a környék ragadozó madarainak szemszögéből is pásztázhatjuk a tájat.

Tovább

Sas-hegy tanösvény

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület különleges természeti értékeket őriz a lüktető főváros felett 250 m-rel.

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk."
(Dr. Pénzes Antal)

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.