DINPI Klub: Balkán expedíció – Nyomás a sitkék után!

DINPI Klub: Balkán expedíció – Nyomás a sitkék után!
2017
05
december
Helyszín: Budapest
Besorolás: Előadás

Előadásunkon ezúttal a Kárpát-medencei fülemülesitkék után eredünk. Kövessenek minket élményeken, országhatárokon át!

2002. óta minden ősszel magyar kutatók dolgoznak a Balkán-félszigeten a Kolon-tavi Madárvárta szervezésében. Munkájuk fő célja a Kárpát-medencei fülemülesitke állomány vonuló és telelő területeinek minél pontosabb feltérképezése. A nemzeti park szakemberei 2013-ban kapcsolódtak be ebbe a munkába. Azóta három ország, négy pontján gyűrűztek, madarásztak. Ismerkedjünk meg ezekkel a helyszínekkel!

Előadó:

Csihar László

Helyszín:

Budapest

Időpont:

17:30-18:30

Találkozó:

Sas-hegyi Látogatóközpont (Budapest XI., Tájék u. 26., GPS: 47.48237, 19.01791)

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Kremnicsán János

E-mail:

sashegy@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 408 4370

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület megújult Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. A Menedék a betontengerben című interaktív kiállítás megtekintése után sétáljunk fel az emeleti panorámateraszra, ahonnan pazar budapesti kilátás tárul elénk, sőt webkameránk segítségével a környék ragadozó madarainak szemszögéből is pásztázhatjuk a tájat.

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk."
(Dr. Pénzes Antal)

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.