DINPI 25 Trail - Fuss a Börzsönyből a Pilisbe, száraz lábbal a Duna alatt!

Dinpi 25 trail
2022
25
szeptember
Helyszín: Nagymaros
Besorolás: Nehéz túra

Terepfutó verseny a nemzeti park 25 éves fennállásának évfordulójára, a Pilis Trail szervezésében.

Az útvonal a nemzeti parkhoz tartozó 2 hegységben (Börzsöny és Pilis) halad, e kettőt a Duna alatti DMRV közműalagút köti össze (az alagútban nem szabad futni, az átkelés idejét jóváírjuk).
 
A versenyközpont és a cél Visegrád, a rajt helyszíne Nagymaros, ahová Visegrádról különjáratos komppal fogunk átjutni.
 
Nevezési időszak: 2022.08.08 - 09.18.
 
Táv/Szint: 25km/760m
Rajt: 10:00, Nagymaros
Létszámlimit: 200 fő
 
 

Helyszín:

Nagymaros

Részvételi díj:

11.000 Ft

A Börzsöny

Évmilliókkal ezelőtt a Börzsöny ősvulkán tömbje közel 2000 méter magasan emelkedett a tenger szintje fölé. A későbbi kitörések nyomán kialakuló beszakadások illetve az erőteljes lepusztulások révén a mai legmagasabb pont – a 939 méter magas Csóványos – már „csak” huszadik a száz legmagasabb magyar hegycsúcs listáján.

Tovább

A Pilis

A Dunakanyar néven közismert, európai hírű tájunk jobb parti hegyeit évszázadokig Pilis néven ismerte mindenki. Földtani történetükben azonban nagyon különböznek, ezért kettébontásuk indokolt: a déli része a Pilis, tőle északra pedig a Visegrádi-hegység emelkedik.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.