Ugrás a fő tartalomra

DINNYÉSI MADÁRKAVALKÁD

Dinnyési 2021
2021
02
október
Helyszín: Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ (Dinnyés, Gárdonyi Géza u. 6.)
Besorolás: Rendezvény

Ingyenes családi nap az EURÓPAI MADÁRMEGFIGYELŐ NAPOK keretében. Vezetett túrák, madámegfigyelés- és gyűrűzés.

Az érdeklődők gyalogosan, vagy lovas kocsival is eljuthatnak a távolabbi madármegfigyelő helyszínekre. A dinnyési templomkertben kézműves foglalkozásokkal, természetismereti játékokkal várjuk a családokat. A környék madár- és növényvilágát szakvezetéses túrák során ismerhetik meg az érdeklődők. Zöld bolt is várja a látogatókat.

A templomkertből induló túrák időpontjai: 11:00, 12:30, 13:30, 14:30 és 15:30

A lovaskocsi 10:30-kor és 14:00-kor (BETELT!!) indul az egyik madárgyűrűző állomásra. A túra időtartama 2 - 2,5 óra.

11 órakkor RÓKA SZABOLCS ÉNEKMONDÓ zenés, interaktív műsort tart kicsiknek és nagyoknak.

Ezen a hétvégén fontos cél, hogy a lehető legtöbb ember figyelje Európa szerte a madarakat. Ez által egy európai versenyen is részt veszünk. Magyarország rendszerint előkelő helyen szerepel mind a résztvevők, mind a megfigyelt madarak számát tekintve.

Helyszín:

Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ (Dinnyés, Gárdonyi Géza u. 6.)

Időpont:

Október 2. szombat 10:00 - 16:00

Részvételi díj:

ingyenes

Kapcsolattartó:

Csóka Szilvia

E-mail:

velence@dinpi.hu

Telefon:

06 30 153 0978

Dinnyési-fertő

A Dinnyési-fertő nem is olyan régen még a Velencei-tó szerves része volt, ma is jóformán csak a balatoni vasútvonal és az országút választja el a tó délnyugati részeitől. Védett, biztonságos vizein, nádasaiban számtalan madár talál ideális fészkelő és táplálkozóhelyet.

Tovább

Dinnyési-fertő TT

A Balaton felé vezető vasútvonal és a 7-es országút elkészülte előtt a Velencei-tó nádasai délnyugati irányban Dinnyés községig húzódtak. A vizes, nádas terület a Dinnyés-Kajtor csatorna (amely a Velencei-tó vízfeleslegét hivatott levezetni) két oldalán 1966 óta védett. A Velencei-tavon megnövekedett idegenforgalmi terhelés miatt az onnan kiszoruló védett madaraknak nyújt biztonságos, zavartalan élőhelyet.

Tovább

Velencei-tavi Madárrezervátum TT

A Velencei-tó délnyugati része összefüggő, nagy nádasainak gazdag, szinte páratlan fészkelőmadár-faunája már Herman Ottó idejében is híres volt. Számos hazai és külföldi szakember látogatott el azzal a céllal a Velencei-tóhoz, hogy a nagy kócsag, a kanalasgém és más madárfajok életét és szokásait tanulmányozza. A Madártani Intézet javaslataira a terület 1958 óta védett rezervátum.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.