Denevérnász a Pál-völgyi kőfejtőben

Denevér, Pál-völgyi-barlang
2020
11
szeptember
Helyszín: Pál-völgyi kőfejtő (Budapest II., Szépvölgyi út 162.)
Besorolás: Könnyű séta

A hálózás remek lehetőséget teremt a különböző denevérfajokkal való találkozásra, esetleg a főbb ismertetőjegyek megismerésére is.

A Pál-völgyi kőfejtőben több barlang bejáratát is megtalálhatjuk. A barlangászok kutatásának köszönhetően a különböző időszakokban feltárt (kezdetben önállónak ismert barlangok) mára már egységes barlangrendszert képeznek. A denevérek azonban használják ezeket, ill. az emberek által kevésbé, vagy esetleg egyáltalán nem használt barlangbejáratokat is, így a nászidőszak idején erdei fajok és épületlakó fajok is felkeresik ezeket a helyeket, hogy ott párra leljenek. Több barlang bejáratánál is feszítünk ki denevérbefogó függönyhálókat. A hálózás remek lehetőséget teremt a különböző denevérfajokkal való találkozásra, esetleg a főbb ismertetőjegyek megismerésére is.  Az éjszaka folyamán mindenki annyit mozog majd a hálók között, amennyit szeretne, amennyire hajtja a denevérek iránti érdeklődése! Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Pál-völgyi kőfejtő (Budapest II., Szépvölgyi út 162.)

Időpont:

2020. szeptember 11. péntek 19:30-0:00

Túra hossza, időtartama:

Helyben,, opcionálisan másnap kora reggelig

Találkozó:

19:30, Pál-völgyi kőfejtő (Budapest II., Szépvölgyi út 162.)

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1500 Ft/fő

Kapcsolattartó:

dr. Hegyi Zoltán

E-mail:

hegyiz@dinpi.hu

Telefon:

+36308627939

Pál-völgyi-barlang

A LÁTOGATÁS JELENLEG SZÜNETEL! Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.