Denevérlesen a Pál-völgyi-barlangban

Denevér, Pál-völgyi-barlang
2020
10
január
Helyszín: Budapest II.
Besorolás: Közepes túra

A program keretében rendhagyó módon, a barlang története, változatos formakincse és kialakulása mellett, kiemelt figyelmet szentelünk a barlangok élővilágára, az itt telelő denevérekre és azok védelmére.

A látogatók megtudhatják, vajon miért keresik fel a barlangokat a denevérek, miként vészelik át a tél viszontagságait, mivel táplálkoznak, hogyan segítik a barlangkutatók munkáját és jó eséllyel még függeszkedő példányokat is láthatunk.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Budapest II.

Túra hossza, időtartama:

, 1-1,5 óra

Találkozó:

15:30 Pál-völgyi-barlang bejárata EOV X 243214 Y 647642

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1700 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Kunisch Gyöngyvér

E-mail:

kunischgy@dinpi.hu

Telefon:

06305572441 (munkaidőben)

Pál-völgyi-barlang

A BEMUTATÓHELY JELENLEG ZÁRVA TART! Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.