Ugrás a fő tartalomra

Denevérlesen

Denevér, Pál-völgyi-barlang
2021
26
november
Helyszín: Pál-völgyi barlang, Budapest
Besorolás: Közepes túra

A „Denevérlesen” program keretében bepillantást nyerhetünk a denevérek világába. Ezúttal a barlang mellett ezeké a különleges, titokzatos állatoké a főszerep. 

Rendhagyó módon, a barlang története, változatos formakincse és kialakulása mellett, kiemelt figyelmet szentelünk a barlang élővilágára, az itt telelő denevérekre és azok védelmére. A látogatók megtudhatják, vajon miért keresik fel a barlangokat a denevérek, miként vészelik át a tél viszontagságait, mivel táplálkoznak, hogyan segítik a barlangkutatók munkáját és jó eséllyel még függeszkedő példányokat is láthatunk.

Kényelmes, vízálló, nem csúszós cipő ajánlott!

Előzetes bejelentkezés szükséges telefonon!

A program csoportok számára hétköznapokon is elérhető előzetes egyeztetést követően!

Helyszín:

Pál-völgyi barlang, Budapest

Időpont:

2021. november 26.

Túra hossza, időtartama:

500 m, 1,5 óra

Találkozó:

15.30 Pál-völgyi-barlang fogadóépület (Budapest, Szépvölgyi út 162.)

Részvételi díj:

Teljes árú: 2300,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1800,- Ft

Kapcsolattartó:

Pál-völgyi barlang

Telefon:

+36 1 325 9501

Pál-völgyi-barlang

Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.