Denevérhálózás Királyréten a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

Denevérgyűrűzés (Fotó: Gál Enikő)
2019
26
július
Helyszín: Szokolya – Királyrét
Besorolás: Könnyű séta

Nyári estéken erdeinkben gyakran láthatjuk a cikázó röptű denevéreket. A víz - különösen ebben az időszakban - kiemelt jelentőségű az erdőben lakó élőlények számára. Egy erdei kis tó, vagy egy bő vizű dagonyázó hely nem csak nagyobb rovarbőséget, hanem ivóhelyet is biztosít a denevérek számára. A tó körül felállított denevérfogó függönyhálók segítségével megpróbáljuk felmérni a vízhez érkező denevérek mennyiségét és a fajok változatosságát.

A hálózás remek lehetőség a különböző denevérfajokkal való találkozásra, esetleg a főbb ismertetőjegyek megismerésére is. A program a királyréti Hiúz Házban a kiállítás megtekintésével kezdődik.

FIGYELEM! A részvételi díj befizetése 19:30-20:00-ig a Hiúz Házban lehetséges.Indulás a Bajdázói-tóhoz: a kiállítás megtekintése után 20:00-kor.
A program gyerekeknek 6 éves kortól ajánlott.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Szokolya – Királyrét

Túra hossza, időtartama:

3 km, opcionálisan másnap kora reggelig

Találkozó:

19:30, Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya – Királyrét, GPS: 47.89666, 18.97368)

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1200 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Sevcsik András

E-mail:

hiuzhaz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 238 0063, +36 27 585 625 (munkaidőben)

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.