Családi kalandok a Selyem-réti tanösvényen

Látkép a Selyem-réti tanösvényről (Fotó: Berkó Gyöngyi)
2024
06
április
Helyszín: Ócsa
Besorolás: Könnyű séta

A tavasz a természet leglátványosabb időszaka, nincs ez másképp a láperdőkben sem.

A kizöldülő természetben a figyelmes látogató észreveheti a nyíló virágokat, fészkeléshez készülődő madarakat és az előbújt kétéltűeket és hüllőket. Túránkon ezeknek az életével, élőhelyével ismerkedünk meg jobban, sok érdekességet hallva a láperdők világáról. A túrát kimondottan ajánljuk a gyerekeknek, akik számára kisebb játékos feladatok is segítik az élővilág megismerését

Jegyvásárlás KIZÁRÓLAG ONLINE, helyszíni jegyváltásra nincs lehetőség.

Az online jegyvásárlásra – a helyek függvényében – egészen a program kezdő időpontjáig van lehetőség.

Helyszín:

Ócsa

Időpont:

2024. április 6.

Túra hossza, időtartama:

3-4 km, 2-3 óra

Találkozó:

10:00 Selyem-réti tanösvény parkolója (GPS: 47.268265, 19.23046)

Részvételi díj:

2 600 Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1 600 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Berecz Tibor

E-mail:

bereczt@dinpi.hu

Telefon:

06-70-504-2382

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább

Selyem-réti tanösvény

Az Ócsai Tájvédelmi Körzetben található Selyem-réti tanösvény, amely a védett természeti terület erdei élővilágába enged betekintést. A terület a jellegzetes Duna-Tisza közi lápmedencék egyike, homokterületek közötti vizenyős mélyedés, ahol láperdők és láprétek váltakoznak egymással.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.