Bunker túra és séta a Strázsa-hegyen orchideák között

Kilátótorony a Strázsa-hegyen (fotó: Szax Zsolt)
2021
16
május
Helyszín: Esztergom
Besorolás: Könnyű séta

A felhagyott szovjet katonai lőtéren teszünk könnyű sétát.

Utunk során felmegyünk a Kis-Strázsa-hegy kilátótornyába, melyet cirill betűs graffitik díszítenek, megnézzük a VII. számú hadifogoly temetőt, és egy földalatti betonbunkerbe is lemegyünk. 

A helyszín ma a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, a lőtér fokozottan védett terület, ezért csak vezetővel látogatható. A katonai emlékek mellett megismerkedünk a terület természeti értékeivel is.  Sétánk során több  gyönyörű  orchidea fajjal is találkozunk. 

A programon csak 5 éves kor felett lehet résztvenni! 

Minimum 8 fő jelentkezése esetén indul.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

FONTOS! A bemutatóhelyeken és programjainkon kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges a részvétel! Ennek a meglétét és érvényességét a helyszínen ellenőrizzük. A programon az igazolvánnyal rendelkezők mellett - a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező -  kiskorú hozzátartozók is részt vehetnek.
 
Arra kérünk minden látogatót, hogy továbbra is vigyázzanak a saját és mások egészségére, a járványügyi előírásokat pedig továbbra is tartsuk be!

Helyszín:

Esztergom

Időpont:

2021. május 16. 09.45 óra

Túra hossza, időtartama:

3 km, 3 óra

Találkozó:

9.45 Esztergom, Strázsa-hegy Kökörcsin Ház parkolója

Részvételi díj:

Teljes árú: 2300,- Ft, kedvezményes 1600,- Ft

Kapcsolattartó:

Dr. Jankainé Németh Szilvia

E-mail:

nemethsz@dinpi.hu

Telefon:

+36 306634614

Kökörcsin Ház Erdei Iskola

A Kökörcsin Ház a központja a Nemzeti Park helyi környezeti nevelésének, aminek keretében iskolai csoportok, egyesületek, turistacsoportok számára kínálunk programokat a ma már természetvédelmi oltalom alatt álló volt katonai gyakorlótéren.

Tovább

Strázsa-hegyi tanösvény

A Strázsa-hegy a Pilis és az egész nemzeti park nyugati peremén áll. A terület több mint száz évig katonai lőtérként funkcionált, ennek köszönhetően szinte érintetlenül megőrizte természeti értékeit.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.