Bunker túra

Bunker túra (Fotó: DINPI archívum)
2020
09
május
Helyszín: Kökörcsin Ház parkolója , Esztergom kertváros
Besorolás: Közepes túra

Sétánk során megnézzük a volt tankbeállók nyomait, és egy épségben fennmaradt, a föld alatt rejtőző bunkerbe is lemegyünk.

Az esztergomi lőtér nemcsak természeti értékek kincsesbányája, de katonai emlékeket is bőséggel megőrzött a Világháborúk idejéből. Sétánk során felmegyünk a kilátó toronyba, mely cirill betűs feliratokat rejt a belső falán. Megnézzük a volt tankbeállók nyomait, és egy épségben fennmaradt, a föld alatt rejtőző bunkerbe is lemegyünk. A terülten kialakított hadifogoly temetőben 2-3 000 katona fekszik végső nyughelyén, az Ő emlékükre állított székelykapu félfáin olvashatjuk neveiket. Utunkat védett növényritkaságok szegélyezik, megismerkedünk a terület természeti értékeivel!Előzetes bejelentkezés szükséges!

                     

Helyszín:

Kökörcsin Ház parkolója , Esztergom kertváros

Időpont:

2020. május 9. szombat 10:00-13:00

Túra hossza, időtartama:

5 km, 3 óra

Találkozó:

10.00, Kökörcsin Ház parkolója, Esztergom kertváros

Részvételi díj:

1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő

Kapcsolattartó:

dr. Jankainé Németh Szilvia

E-mail:

nemethsz@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 663 4614

Kökörcsin Ház Erdei Iskola

A Kökörcsin Ház a központja a Nemzeti Park helyi környezeti nevelésének, aminek keretében iskolai csoportok, egyesületek, turistacsoportok számára kínálunk programokat a ma már természetvédelmi oltalom alatt álló volt katonai gyakorlótéren.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.