Bőregerek és villancsók birodalma – Boszorkánytúra a csillagos égbolt alatt

Denevérgyűrűzés (Fotó: Gál Enikő)
2019
21
június
Helyszín: Pilisszentiván
Besorolás: Könnyű séta

Amikor lemegy a nap és a madarak is nyugovóra térnek, megindul egy második „műszak” az erdőben. Apró neszek jelzik, hogy a denevérek vadászkörútra indulnak.

A program alkalmával egész estés denevérgyűrűzést tartunk a Jági-tó partján, így testközelből is megismerkedhetnek a hozzánk látogatók ezekkel a különleges, –azonban sokszor félreértett– apró lényekkel. 21 óra környékén az érdeklődőkkel rövid sétát is teszünk az erdőben, hisz ebben az időszakban látható egy másik különleges jelenség, a szentjánosbogarak tánca.


JEGYEK MÁR CSAK KIZÁRÓLAG ONLINE VÁSÁROLHATÓK a jegymester.hu oldalán!

Helyszín:

Pilisszentiván

Túra hossza, időtartama:

3,5 km, 4 óra

Találkozó:

20:30, Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt (GPS: 47.6120000, 18.8844100)

Részvételi díj:

2200 Ft/fő, kedvezményes: 1200 Ft/fő

Kapcsolattartó:

Tóthné Becsei Katalin

E-mail:

pilisilen@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 511 1802

Pilisi Len Látogatóközpont

A Pilisszentivánon található Látogatóközpontunkban természetvédelmi kiállítás mutatja be a Szénások Európa Diplomás Terület jellemző élőhelyeit, nagyvadfajait, lepkéit és tájtörténetét. A területen két tanösvény található: a Nagykovácsiból elérhető Nagy-Szénás és a Pilisszentivánról induló Jági. Utóbbit bejárhatjuk a Látogatóközpontban kapott természetvizsgáló hátizsákokkal is.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.