BÉKAMENTŐ – GÓLYAVÁRÓ CSALÁDI NAP

Békamentő-Gólyaváró Családi Nap (Plakát: Kálmán Gergely)
2017
11
március
Helyszín: Farmos
Besorolás: Rendezvény

Ha március, akkor farmosi békamentés! A sokéves múltra visszatekintő programsorozathoz kapcsolódva Igazgatóságunk idén is megrendezi békamentő családi napját, ahol a gyerekek és a játékos kedvű felnőttek is izgalmas programokon vehetnek részt!

PROGRAMOK:

A reggeli békamentés után a nap folyamán madárgyűrűzési, valamint kétéltű- és hüllővédelmi bemutató * természetismereti vetélkedő (játékok és kézműves foglalkozások) * vezetett túra * „csináld magad” madárodú készítés * csónaktúra a mocsárban * gyermek lovagoltatás * íjászat * állatsimogató * természetvédelmi kiadványok, ajándéktárgyak, helyi termékek vására színesíti a programot, valamint bemutatkoznak a békamentéshez kapcsolódó szervezetek.
Lovaskocsizás a Farmos belterületén található Vízparti Élet Háza Természetvédelmi Oktatóközponthoz, ahol akváriumokkal, diorámákkal, fotókiállítással színesített kiállítás várja látogatóinkat. Egész napos rendezvényünkön családok, baráti társaságok, civil csoportok jelentkezését is örömmel fogadjuk.

  9:00-10:30 békamentés - Előzetes bejelentkezéssel!
11:00-11:30 a jászberényi Sasközpont méregkereső kutyás bemutatója
11:30-13:00 rövid túra a Kékbegy tanösvényen
14:00-14:30 a jászberényi Sasközpont madaras bemutatója


A helyszínen környezetbarát büfé várja látogatóinkat – Mindenki hozza magával a saját bögréjét!

A természet megóvása érdekében kérjük, hogy utazásuk során a közösségi közlekedést vegyék igénybe! A rendezvényen való részvétel ingyenes, de egyes programok a helyszínen megvásárolt támogatójeggyel vehetőek igénybe. Családi napunk 9 órakor békamentéssel veszi kezdetét, előzetes jelentkezésüket megköszönjük!


Közreműködő szervezetek:
Farmos Község Önkormányzata, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya és Tápió-vidéki Helyi Csoportja, Jane Goodall Intézet (Budapest), Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány, Reformák Alapítvány (Nagykáta), a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Sasközpont (Jászberény),
 valamint bemutatkozik a Kisközösségi Program.

Helyszín:

Farmos

Időpont:

9:00-15:00

Találkozó:

Farmos, Madárvárta (GPS: 47.358849,19.825664). Megközelítés: autóval a 311-es úton; vonatról és buszról leszállás a farmosi vasúti megállóhelynél.

Részvételi díj:

Ingyenes

Kapcsolattartó:

Németh András

E-mail:

nemeth.andras@dinpig.hu

Telefon:

+36 30 236 8351

Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet

A Pest-megye K-i részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Meredek löszdombok, sivatagot idéző homokbuckák, az Alföld ősi arculatát felidéző mocsarak várják az ide látogató vendéget. Ehhez a Tápió-mente gazdag néprajzi hagyományai és az itt élők hamisítatlan vidéki vendégszeretete párosul. A Tápió-vidék három nagy tájegység, a Duna-Tisza-köze, a Tiszántúl és az Északi-középhegység találkozásánál fekszik, ami egy változatos, ritkaságokban gazdag élővilág kialakulását tette lehetővé. E sokszínűség védelmében jött létre 1998. júniusában a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet. A tájvédelmi körzet mozaikos elrendezésű, három nagyobb és kilenc kisebb részegysége elszórtan helyezkedik el. Területe 4515 ha, amelyből 182 ha fokozott védettséget élvez, utóbbiak csak engedéllyel, szakvezető irányításával tekinthetők meg.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.