BARLANGOLJUNK! Föld alatti világ a főváros alatt

Játékos kiállítás a Szemlő-hegyi-barlangban (fotó: dr. Kézdy Pál)
2017
24
március
Helyszín: Budapest
Besorolás: Könnyű séta

Interaktív földrajzóra nem csak gyerekeknek! Az érdeklődő kicsik és nagyok részt vehetnek egy barlangi túrán, egy előadás keretében együtt merülünk el e lebilincselő téma rejtelmeiben, majd megtekinthető interaktív kiállításunk, barlang feletti tanösvényünk. Gyerekeknek 8 éves kortól ajánlott, akár szülő nélkül is!

Részletekről érdeklődjön a megadott elérhetőségeken. Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Budapest

Túra hossza, időtartama:

600 m, 2 óra

Találkozó:

11.00 és 13.00, Szemlő-hegyi-barlang (Budapest II., Pusztaszeri út 35., GPS: 47.52769, 19.02424)

Részvételi díj:

1400 Ft/fő

E-mail:

szemlohegy@dinpig.hu

Telefon:

+36 1 325 6001

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen igazi mesevilág várja itt őket. Mostantól azonban egy uniós pályázat fejlesztéseinek köszönhetően még több élményben lehet részük vendégeinknek. Ezért érdemes több időt szánni a látogatásra, hogy a barlangtúra előtt vagy után a vetítőterem filmjeinek megtekintésére, az interaktív kiállítás bebarangolására is jusson idő. A barlang feletti parkban ezután jóleshet a játék, kikapcsolódás a napsütésben, aki pedig végigjárja az új tanösvényt, az a főváros építőköveiről, a környék kőzeteiről is sok érdekeset megtudhat.

Tovább

Szemlő-hegyi-barlang felszíni védőövezete TT

1930 őszén kőfejtés közben bukkantak rá a Szemlő-hegyi-barlangra. A felfedezők Kessler Hubert, Futó András és Sebős Károly, egy meredek kürtőn lejutva közelítették meg a járatokat. A barlang ma ismert hossza 2,2 km.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.