BARLANGOK HÓNAPJA – Örvény-túra a Szemlő-hegyi-barlangban

Szemlő-hegyi-barlang
2019
13
március
Helyszín: Budapest II.
Besorolás: Könnyű séta

Kalandos felfedező út a barlang ritkán látogatható szakaszán!

A hétköznapi barlangtúrák útvonaláról letérve, az Óriás-folyosó után egy olyan járatban folytatódik utunk, amelyet ma főként a kutatók használnak. A felszín felé tartó Örvény-folyosó érdekessége, hogy hengeralakját valószínűleg a feltörő termálvíz örvénylő mozgásának köszönheti – ennek nyomai, helyenként különleges oldásformái a mai napig gyönyörűen látszódnak. Az 50 m hosszú, 150 lépcsőfokos folyosó végén, egy titkos ajtón, egy játszótér közelében bukkanunk a felszínre. Itt a gyerekek egy csőcsúszdában élhetik át, hogyan közlekedtek egykor a barlang kutatói az Örvény-folyosón át a barlang belseje felé.

A lépcsőfokok helyenként térdmagasságúak, ezért a programot kisiskolás kortól ajánljuk!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

A PROGRAMOKAT MEGTARTJUK AZ ALÁBBI NAPOKON IS: MÁRCIUS 6., MÁRCIUS 20. és MÁRCIUS 27.

A program hossza várhatóan 60 perc, a részvételi díj a barlangi belépő ára.

A kedvezményekről bővebben >>

Helyszín:

Budapest II.

Túra hossza, időtartama:

könnyű séta, 60 perc

Találkozó:

13:00 (nagyobb érdeklődés esetén 15:00-kor is), (Budapest II., Pusztaszeri út 35., GPS: 47.52769, 19.02424)

Részvételi díj:

a barlangi belépő ára

E-mail:

szemlohegy@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 469 0353 (munkaidőben)

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen igazi mesevilág várja itt őket. Mostantól azonban egy uniós pályázat fejlesztéseinek köszönhetően még több élményben lehet részük vendégeinknek. Ezért érdemes több időt szánni a látogatásra, hogy a barlangtúra előtt vagy után a vetítőterem filmjeinek megtekintésére, az interaktív kiállítás bebarangolására is jusson idő. A barlang feletti parkban ezután jóleshet a játék, kikapcsolódás a napsütésben, aki pedig végigjárja az új tanösvényt, az a főváros építőköveiről, a környék kőzeteiről is sok érdekeset megtudhat.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.