BARLANGOK HÓNAPJA – Denevérlesen a Pál-völgyi-barlangban

Denevér
2019
22
március
Helyszín: Budapest II.
Besorolás: Könnyű séta

A "Barlangok hónapja" alkalmából, bepillantást nyerhetünk a denevérek világába. Ezúttal a barlang mellett ezeké a különleges, titokzatos állatoké a főszerep.

A „Denevérlesen” program keretében rendhagyó módon, a barlang története, változatos formakincse és kialakulása mellett, kiemelt figyelmet szentelünk a barlangok élővilágára, az itt telelő denevérekre és azok védelmére. A látogatók megtudhatják, vajon miért keresik fel a barlangokat a denevérek, miként vészelik át a tél viszontagságait, mivel táplálkoznak, hogyan segítik a barlangkutatók munkáját és jó eséllyel még függeszkedő példányokat is láthatunk.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

A PROGRAMOKAT MEGTARTJUK AZ ALÁBBI NAPOKON IS: MÁRCIUS 8. és MÁRCIUS 29.

A program hossza: várhatóan 90 perc, a részvételi díj a barlangi belépő ára.

A kedvezményekről bővebben >>

Helyszín:

Budapest II.

Túra hossza, időtartama:

könnyű séta, 90 perc

Találkozó:

14:30, Pál-völgyi-barlang fogadóépülete (Budapest II., Szépvölgyi út 162., GPS: 47.53284,19.01613)

Részvételi díj:

a barlangi belépő ára

E-mail:

palvolgy@dinpi.hu

Telefon:

+36 1 325 9505 (munkaidőben)

Pál-völgyi-barlang

Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.